Alman ekonomisi için büyüme tahmini yıllık yüzde 2

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) ekonomi uzmanlarına göre 2014 ilk çeyreğinde görülen büyüme oranı sabit tutulamasa bile büyüme beklentileri oldukça yüksek.Merkez Bankası’nın ilk defa üç yılı kapsayan bir projeksiyon hakkında yorumlarda...

Google Haberlere Abone ol
Alman ekonomisi için büyüme tahmini yıllık yüzde 2

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) ekonomi uzmanlarına göre 2014 ilk çeyreğinde görülen büyüme oranı sabit tutulamasa bile büyüme beklentileri oldukça yüksek.

Merkez Bankası’nın ilk defa üç yılı kapsayan bir projeksiyon hakkında yorumlarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, “Almanya’nın güçlenen iç ekonomisi, endüstriyel ülkelerin süregelen ekonomik iyileşmeleri ve Euro bölgesinin kademeli toparlanmasının Almanya’nın sağlam bir büyüme yolunu takip edeceğine işaret ediyor.” dedi.

Demografik değişim ile şekillenen sıkı işgücü piyasasının büyümeyi engelleyeceğini de söyleyen Weidmann, 63 yaşında tam emekli seçeneği gibi önlemlerin ekonomiye yardımcı olmayacağını vurguladı.

Yapılan projeksiyona göre ise Almanya’nın Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) 2014 yılında %1,9, 2015 yılında %2,0 ve 2016 yılı için %1,8 büyüme kaydetmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar