Alman bakandan memurlara: Zam beklentisine girmeyin

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, memurları uyararak mart ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde zam beklentisine girmemelerini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Alman bakandan memurlara: Zam beklentisine girmeyin

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, memurları uyararak mart ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde zam beklentisine girmemelerini istedi. Sendikalar ise bakanı, grev ve Anayasa Mahkemesi’yle tehdit etti.

Almanya’da memurlar ile Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Alman Memurlar Sendikası’nın (dbb) Köln şehrindeki ‘yeni yıl resepsiyonuna’ katılan bakan Thomas de Maiziere, memurları kızdıracak açıklamalar yaptı.

Mart ayında hükümet ve memur sendikaları arasında yapılacak toplu iş sözleşmelerini ilişkin görüşmelerde fazla zam beklentisine girilmemesini isteyen Bakan Thomas de Maiziere, bütçenin zam için uygun olmadığını söyledi.

Bakanın söz konusu ifadeleri sendikanın “paraya göre politika” şeklindeki açıklamasından sonra geldi. Almanya Memurlar Sendikası, bakanı sert sözlerle eleştirerek, “kasadaki paraya göre politika yapıyor, ihtiyaca göre değil” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Sendika bakanın göz dağı niteliğindeki son çıkışından sonra görüşmelerde istenilen netice alınamaz ise konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacakları sinyali verdi. dbb Şefi Klaus Daubertshaeuser, toplu sözleşmelerinin sadece büyük sendikaların menfaatlerine göre düzenleneceğini söyledi ve küçük sendikaların istediğini yine alamayacağını öne sürdü. Makinistler Sendikası (GdL), hükümeti tehdit ederek, gerekirse greve gideceklerini duyurdu. CİHAN

Yorumlar