Aliyev: Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı sağlayacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa'nın enerji ve enerji güvenliğinin temini konusunda önemli katkı sağlayacaklarını bildirdi. ''Hazar Petrol ve Gaz Fuarı 2014'' fuarının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinin...

Google Haberlere Abone ol
Aliyev: Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı sağlayacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa'nın enerji ve enerji güvenliğinin temini konusunda önemli katkı sağlayacaklarını bildirdi. ''Hazar Petrol ve Gaz Fuarı 2014'' fuarının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinin uluslararası entegrasyon konusuna önem verdiğinin altını çizdi. Azeri lider, ön çalışmaları tamamlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi(TANAP) ve Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı(TAP) projelerinin hayata geçmesiyle Avrupa'nın enerji güvenliğine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi. Azerbaycan'ın doğal gaz potansiyeli hakkında da bilgi veren Aliyev, TANAP ve TAP ile Avrupa'ya ulaştırılacak doğal gazın çıkarıldığı Şahdeniz havzasının, ülkesinin en büyük dünyanın da potansiyel itibariyle en büyük havzalarından biri olduğunu ifade etti. Aliyev söz konusu havzanın kapasitesinin ülkenin toplam potansiyelinin yarısı olduğunu sözlerine ekledi.

''TANAP REALİTEDİR''

Cumhurbaşkanı Aliyev ülkesinin petrol ve doğal gaz yatırımları konusunda önceliğinin TANAP olduğunun altını çizerek, söz konusu projenin uygulanması adına ön hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Aliyev konuşmasında TANAP'ın ülkesi adına önemine dikkat çekerek''TANAP realitedir''dedi. 21'inci kez ziyaretçilerine kapılarını açan ''Hazar Petrol ve Gaz Fuarı 2014'' fuarı Hazar havzasındaki enerji kaynaklarının üretimi, işletmesi ve nakliyesi ile ilgili hizmetlerde gelişmiş teknolojileri uygulamak amacıyla düzenleniyor.

Fuara; SOCAR, BP, OMV, Conoco Phillips, Statoil, Total, Petkim, TPAO, BOTAŞ, Lukoil, RWE, Russneft, Interpipe ve McDermott başta olmak üzere 29 ülkeden 402 şirket katılıyor.

CİHAN

Yorumlar