Alibeyköy Cep Otogarı'nda ek seferler başladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK) tarafından işletilen Alibeyköy Cep Otogarı'nda bayram yoğunluğu nedeniyle ek seferler...

Google Haberlere Abone ol
Alibeyköy Cep Otogarı'nda ek seferler başladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK) tarafından işletilen Alibeyköy Cep Otogarı'nda bayram yoğunluğu nedeniyle ek seferler düzenleniyor.

Şirket açıklamasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK'ın işlettiği otogarda bayram hazırlıkları hızlandı. Alibeyköy Cep Otogarı'nda Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan yoğunluğa çözüm getirmek amacıyla ek seferler düzenlenmeye başlandı.

Günde iki bin sefer yapılan otogarda hareket saatleri kısaltılırken ek otobüs ve servislerle bu rakam 3 bin 500'e çıkartıldı. Ayda 2 milyon yolcuya hizmet veren otogarın bayram gidiş ve dönüşlerinde 600 binin üzerinde yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.

-30 dakika ücretsiz otopark

İSPARK, bu otogarda bayram tatili dolayısıyla yaşanacak yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların gidiş-dönüşlerde rahat bir şekilde istediği noktaya ulaşmasını sağlamak amacıyla bir dizi tedbirler aldı. 750 araçlık otogar alanında bulunan otopark ve yakın mesafedeki Park Et Devam Et otoparkı vatandaşların hizmetine sunuldu. Otogar içerisinde yer alan otopark yolcu indiren ve alan sürücülere 30 dakika ücretsiz hizmet verecek.

Ayrıca, İstanbul'un değişik noktalarına yolcuların taşınmasını sağlayan servis sayıları ve otogarda bulunan ticari taksilerin sayısı da artırıldı. Bunun yanı sıra yolcuların bekleme yaptığı alanlar da yeniden düzenlendi. Otogarın içerisinde bulunan bekleme alanında yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla dış alanda dört noktada bekleme salonu oluşturuldu.

Yorumlar