Ali Koç: 60 ülkede global bayi ağını kurmaya başladık

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika Pazarı başka olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini atayaraak global bayi ağını...

Google Haberlere Abone ol
Ali Koç: 60 ülkede global bayi ağını kurmaya başladık

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika Pazarı başka olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini atayaraak global bayi ağını kurmaya başladık.” dedi.

Ali Koç, Gaziantep'te İnterteks Ford Trucks 4S Plaza'+nın açılış törenine katıldı. Yaptıkları yatırım hakkında bilgi veren Koç, “Ford Cargo müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete giren Ford Trucks bayi sayısı Gaziantep'teki interteks ile 12'ye ulaştı. Türkiye'nin bir otomotiv sektöründe Türkiye'nin yükünü taşımaya devam ediyoruz. 2010 yılı bizler için çok önemli bir yıl oldu. Cargo ve Ford Otosan bir işbirliği imzalayarak Glabol Cargo anlaşması gerçekleştirdik. Global Kargo sayesinde kamyon işimizi güçlendirdik ve artık sadece Türkiye'de değil, şimdi de kıtaları aşan global kamyon projesini başlattık.” diye konuştu.

3 kıtada yatırım çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Koç, “Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika Pazarı başka olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladık. 1300 arge mühendisimiz var. 500 mühendisimiz tüm dünyada satılacak Ford Cargo kamyonlarının geliştirilmesi için çalışıyor.” dedi. Türkiye'nin otomotiv ihracatının yarısına yakını Koç topluluğunun otomotiv şirketleri tarafından yapıldığını aktaran Koç, Ford Otosan olarak geçtiğimiz yıl 3,8 milyar dolarlık ihracat cirosu elde ettiklerini kaydetti.

İnterteks Ford Trucks 4S Plaza açılış törenine Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, AKP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sektör temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar