Algün: Esnaf ve sanatkârın durumu tutuklu vekillerden daha zor

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaf ve sanatkârın durumunun tutuklu vekillerden daha zor olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Algün: Esnaf ve sanatkârın durumu tutuklu vekillerden daha zor

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaf ve sanatkârın durumunun tutuklu vekillerden daha zor olduğunu söyledi. Tutuklu vekillerin meselesinin çözümü için gösterilen çabanın esnaf ve sanatkârlar için de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Algün, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu gündem yoğunluğu, esnaf ve sanatkârların sorunlarını unutturmamalı. Esnafın rahat bir nefes alabilmesi için sürekli söylenen yeniden yapılandırma, bir an önce hayata geçirilmeli.” dedi.

Türkiye'nin uzun zamandır alışık olmadığı gündem ve gündemlerle vatandaşların meşgul edildiğini belirten Oda Başkanı Algün “Elbette ülkemizin gündemleri önemli ancak bu arada esnaf ve sanatkârlarımızın sorunları gözardı edilmemelidir. Artık ezberlediğimiz yeniden yapılandırmanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bu yapılandırma öyle olmalıdır ki mutlaka devlete olan borçlarımızdan kurtulmalıyız. Kurumlarımızın bozduğu sicillerimiz temizlensin. Özellikle SGK ve Maliye'ye olan borçlarımızın faizlerinin tamamen sıfırlanması ve ödenebilir şartların sağlanması gerekmektedir. Bağ-Kur borcu olan ve sağlıktan yararlanamayan esnaf ve sanatkârların sağlık primlerinin düşülmesi ve Bağ-Kur borcunu askıya almaları sağlanmalıdır. Sadece Bağ-Kur değil, gerekirse ve yasal bir engel yoksa devlete olan borçların tamamının askıya alınmasına, esnaf ve sanatkârın eline para geçtikçe borcunu yatırmasına imkân verilmelidir. Hükümetimiz, istediği anda bir gecede bizleri bu sorundan kurtarabilir. En son tutuklu vekillerle ilgili çalışma buna bir örnektir. Hafta sonu bile işlemler hızla yapılmıştır. Bizim durumumuz, o vekillerden daha zordadır.” şeklinde konuştu.

Süleyman Algün ayrıca yılbaşında yürürlüğe giren İşyeri Güvenliği ve Sağlığı Kanunu'nun 5. ve 6. maddelerindeki yükümlülüklerin başladığını ancak bu konuda kimsenin bir şey yapmadığını savunarak, “Hükümet yetkililerimize ulaştırdığımız bu sorun, halen ortada duruyor. İnşallah bir an önce bu sorun ortadan kalkar da hepimiz rahatlarız.” dedi. CİHAN

Yorumlar