Albayrak: Hükümet, memurları düşük ücrete mahkûm etti

Kamu Sen Sivas Temsilcisi ve Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, hükümetin, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurları düşük ücret artışına mahkûm ederken, milleti zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ettiğ.

Google Haberlere Abone ol
Albayrak: Hükümet, memurları düşük ücrete mahkûm etti

Kamu Sen Sivas Temsilcisi ve Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, hükümetin, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurları düşük ücret artışına mahkûm ederken, milleti zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ettiğini savundu. Albayrak, ve sendika üyeleri bordroları yakarak zamları protesto etti.

Albayrak, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, “İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir.” dedi.

"Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma 'evet' diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?" diye soran Albayrak, şöyle devam etti: Hizmetlileri yok sayanlar, TÜİK çalışanı dâhil tüm 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler, öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye, ulaşım çalışanını unutanlar, postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, Diyanet, ulaşım çalışanına kör bakanlar, emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?”

Kamu-Sen İl Temsilcisi Albayrak, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Birileri, ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” Albayrak ve sendika üyeleri, daha sonra 'yangın var, memur yanıyor' yazan kovanın içinde bordroları yakarak hükümeti protesto etti.
CİHAN

Yorumlar