ALB Menkul Değerler'den petrol fiyatı açıklaması

İSTANBUL (AA) - ALB Menkul Değerler AŞ tarafından, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarını dondurmaya yönelik anlaşmanın gün içinde petrol fiyatlarını...

Google Haberlere Abone ol
ALB Menkul Değerler'den petrol fiyatı açıklaması

İSTANBUL (AA) - ALB Menkul Değerler AŞ tarafından, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarını dondurmaya yönelik anlaşmanın gün içinde petrol fiyatlarını yükselttiği ve yıl sonuna doğru ise fiyatın 43-52 dolar arasında kalabileceği belirtildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarını dondurmak için anlaştığı yönündeki haberlerin, brent petrolün varil fiyatını yüzde 5'in üzerinde artırarak gün içinde 49,40 dolar seviyelerine kadar çıkarttığı belirtildi.

Açıklamada, petrol arzına ilişkin gelen haberler neticesinde petrol fiyatlarında yukarı yönlü sert hareketlerin meydana geldiği ve Suudi Arabistan ile Rusya'nın anlaşmasının petrol fiyatları üzerindeki etkiyi devam ettireceği kaydedildi.

Diğer petrol üreticisi ülkelerin de üretimi dondurma konusunda Suudi Arabistan ve Rusya'yı destek vermesi halinde yükselişlerin devam edebileceğinin vurgulandığı açıklamada, "26-28 Eylül tarihlerinde yapılacak OPEC'in olağandışı toplantısı petrol fiyatları açısından belirleyici olabilir. Diğer yandan haftalık açıklanan petrol stok verileri de fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam edebilir. Gün içinde brent petrolün varil fiyatı yüzde 5'in üzerinde artarak 49,40 dolara kadar yükseldi. Yıl sonuna doğru ise petrolün 43-52 dolar arasında konsolide olmasını bekleyebiliriz." ifadelerine yer verildi.

Bu sabah, uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 46,6 dolar civarından işlem görmeye başlamış ve gün içinde yükselişini sürdürmüştü.

Yorumlar