Alanya iş dünyası temsilcilerinden RTİB’e ziyaret

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 20 kişilik iş adamı heyeti, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Alanya iş dünyası temsilcilerinden RTİB’e ziyaret

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 20 kişilik iş adamı heyeti, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. Görüşmelerde karşılıklı işbirliği ve Rusya’da iş yapma olanakları masaya yatırıldı.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, yönetim kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz, genel sekreteri Vladimir Solotsinski ve başka üye iş adamları katıldı. RTİB Başkanı Karaaslan Rusya’nın büyük bir devlet olduğunu vurgulayarak, “Ticari bakımından Rusya Türkiye’nin en büyük ortağı. Bu işbirliğimizi sağlıklı şekilde yürütmemiz hepimizin görevi. Rusya önemli ülke ve piyasa. Son 20 yılda Türk-Rus ilişkileri bu düzeye ulaştı. Gelecekte daha da artacağına hiç kuşkumuz yok. Rusya’nın bize çok ciddi anlamda güveni var. Mersin Akkuyu nükleer santrali projesi bu güvenin kanıtı. Bir devletin bir başka devlette yatırdığı en büyük devlet yatırımı. 100 milyar dolarlık ikili ticari hedefimizi hep beraber gerçekleştirmemiz lazım. Ben bu gücümüze inanıyorum.” dedi.

RTİB Başkanı, Rusya’da Türk lobisinin güçlendirilmesi çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade etti. Emlak fuarı vesilesiyle Rusya’nın başkenti Moskova'ya çıkarma yapan Alanyalı iş dünyası temsilcileri, başta inşaat olmak üzere Rusya Federasyonu ile ticari işbirliğine hazır olduklarını ve bu amaçla RTİB gibi Türk sivil toplum örgütlerinin bilgi ve deneyimine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Görüşme sonunda RTİB Başkanı Karaaslan ve Alanyalı işadamları karşılıklı hediye ve plaketler sundu.
CİHAN

Yorumlar