Aksiyon İş ile Bank Asya bireysel emeklilik protokolü imzaladı

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Bank Asya arasında bireysel emeklilik protokolü imzalandı. Konfederasyon Başkanı Vedat Öztürk, “Bugün Asya Emeklilikle yaptığımız protokol bir başlangıç. Daha birçok alanda yeniliklerimiz ve...

Google Haberlere Abone ol
Aksiyon İş ile Bank Asya bireysel emeklilik protokolü imzaladı

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Bank Asya arasında bireysel emeklilik protokolü imzalandı. Konfederasyon Başkanı Vedat Öztürk, “Bugün Asya Emeklilikle yaptığımız protokol bir başlangıç. Daha birçok alanda yeniliklerimiz ve fırsatlarımız devam edecek.” dedi.

Bireysel emeklilik protokolü hakkında yazılı basın açıklaması yapan Vedat Öztürk, Aksiyon İş, işçi ve emekçilerin ideal yaşam standartlarında hayatlarını devam ettirebilmeleri adına çok özel fırsatlar sunmak için çalışmalara başladıklarını ve bu amaçla ilk olarak sendika bünyesindeki kayıtlı üyeleri için Bank Asya ile bireysel emeklilik sözleşmesi için masaya oturduklarını aktardı.

"BANK ASYA BİREYSEL EMEKİLİK SÖZLEŞMESİNDE BİRÇOK AVANTAJ ÖN PLANDA"

Asya Emeklilik ile çok özel şartlarda imzalanan bireysel emeklilik sözleşmesinde birçok avantajın ön plana çıktığını kaydeden Öztürk, “Öncelikle normalde bireysel emeklilerden alınan peşin giriş aidatı alınmamaktadır. Bunun yanında yönetim gider kesintisi, ek katkı payı kesintisi gibi kesintiler söz konusu olmamaktadır. Minimum 50 lira ile emeklilik aidatı ödeneceği gibi ara verildiğinde de 5 yıl süre ile herhangi bir kesinti olmayacaktır.” dedi. Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak üye sendikalarımız ile hizmet üretme gayreti içerisindeyiz. Amacımız işçi ve emekçi kardeşlerimize daha müreffeh bir yaşam standardını temin etmek. Biz klasik sendikal anlayıştan uzak, politize olmadan, herhangi bir “izimin” savunucusu ya da düşmanı olmadan sadece işçi haklarını savunmaktan yanayız. Bugün Asya Emeklilikle yaptığımız protokol bir başlangıç. Daha birçok alanda yeniliklerimiz ve fırsatlarımız devam edecek. Buradan tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum, artık huzurlu ve mutlu olabilecekleri, haklarını savunacakları bir konfederasyonları var. Konfederasyonumuz bünyesindeki sendikalarımızın kapısı onlara sonuna kadar açık. Rahatlıkla üye olabilir ve bu kardeşlik halkasına dahil olabilirler.”

CİHAN

Yorumlar