AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Kurulu Toplantısı

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "Bir karış toprak boş kalmayacak. Hepsini ekecek bir politikayı şimdi devreye sokacağız" - "(FETÖ) Öyle bir plandı ki bu ihanet 'ibadet' diye takdim edildi, vatana ihanet 'hizmet' diye takdim edildi ve şantajla topladıkları parayı da 'himmet' diye millete takdim ettiler" - "(HDP'li milletvekillerinin tutuklanması) Sen milletin vekilliğini yapmıyorsan, sen başkalarına vekillik yapıyorsan burası da hukuk devleti, birisi de devlet de çıkar hesabını sorar"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Kurulu Toplantısı

ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir karış toprağın boş kalmayacağını belirterek, "Hepsini ekecek bir politikayı şimdi devreye sokacağız." dedi.

Çelik, GAP Tarımsal Araştırmalar Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şanlıurfa İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıllık geçmişinde her türlü saldırıyı bertaraf ettiği gibi 15 Temmuz darbe girişimini de bertaraf ettiğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının sistemin argümanlarından istifade ederek sistemi çökertme çabasına girdiğine dikkati çeken Çelik, "Öyle bir plandı ki bu ihanet 'ibadet' diye takdim edildi, vatana ihanet 'hizmet' diye takdim edildi ve şantajla topladıkları parayı da 'himmet' diye millete takdim ettiler. İşin foyası çıkınca kaçmaya başladıkları bir noktada da buna da 'hicret' demeye başladılar. Şimdi de ABD'de 'gurbet mezarlığı' diye defin olacakları mezarlığı satın aldıkları söyleniyor." dedi.

- HDP'li milletvekillerinin tutuklanması

Çelik, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasından yana olmadıklarını vurguladı.

Milletin iradesiyle seçilen milletvekillerinin "milletin vekilliğini" yapması durumunda ona kimsenin dokunamayacağını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Ama sen milletin vekilliğini yapmıyorsan, sen başkalarına vekillik yapıyorsan burası da hukuk devleti, birisi de devlet de çıkar hesabını sorar. Her yerde 'ben hukuk tanımam, demokrasiye de inanmam, sırtımı da dağa dayarım, sonra talimatı da oradan alırım, bana oy veren 3-5 milyondan ben talimat almam' derlerse arkadaş kusura bakmayın burası yol geçen hanı değil. Hukuk devleti yakana yapışır, bunun hesabını sorar. Bugün de yapılan odur kimse kusura bakmasın. 55 kişiyi şehit edenler, 6-7 Ekim olaylarında 'çıkın dökülün caddeleri yakın, yıkın' diyenler kimi yaktınız, kimi öldürdünüz, kimi şehit ettiniz? Bu ülkenin, coğrafyanın insanlarının kanını akıttınız, kanına girdiniz. Teröre silah siz taşıdınız. Milletvekilliği bu mu?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumsuz siyaset yapmakla suçlayan Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de siyasete yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

- Milli Tarım Projesi

Dünyada nüfusun hızla artığını ve tarım arazilerinin azaldığını belirten Çelik, 2050 yılında üretilen ürünlerin yüzde 60 oranında daha fazla üretilmesi gerektiğini söyledi.

Tarım arazilerinin kıymetinin illeriki yıllarda daha da artacağını dile getiren Çelik, "Milli Tarım Projesi'nin iki ayağı var. Bir havza bazlı üretim. Şanlıurfa'nın 13 havzası var. Buralarda ne ekilecekse onları biz kitapçık haline getirdik. Onları ekerseniz desteği alırsınız. Gelecek yıl daha da ayarlama yapacağız, hangi üründen daha fazla verim elde ediliyorsa o ürünü orada ekeceğiz." dedi.

Her karış toprağı değerlendirmek zorunda olduklarını anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi kanun düzenlemesi getiriyoruz. 'Biz 3 kardeşiz, 10 kardeşiz anlaşamıyoruz, araziyi ekmiyoruz. Arazimiz elimizde duruyor' diyenler böyle yağma yok kardeşim. Biz o araziyi ekeceğiz. Sen ekmiyorsan o yerden alacağımız ürünleri millet için kullanacağız, sana da kira paranı gidip bankaya yatıracağız. Bir karış toprak boş kalmayacak. Hepsini ekecek bir politikayı şimdi devreye sokacağız. Meralara gelince senin, benim, o köyün diye bir şey yok, kim hayvancılık yaparsa mera ona verilecek. Ne kadar hayvanın var, ne kadar dönümlük mera lazım kardeşim? O hayvan sayısı ne kadar ise o kadar dönümlük merayı al 10 yıllığına, al 15 yıllığına, onu ıslah et, kendi malın gibi kullan anlayışını getireceğiz. 14,6 milyon hektar merayı devreye koymak, hayvancılığı geliştirmek, hayvancılıkta başkalarına muhtaç olmamak, kendi kırmızı etimizi kendimiz üretmek için buna mecburuz. Büyük hedeflerimiz var, bu hedefleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ayrıca 20 ili yetiştirici bölge, 30 ili damızlık düve merkezleri ilan ettik, koç-teke, manda merkezleri ilan ettik. Buralarda hayvanlar üretilecek. Hayvancılık yapmak isteyenlere büyük teşvikler geliyor. Böylece vatandaşlarımız daha uygun şartlarda hayvancılık yapma imkanı elde edecek, yılda 500 bin hayvan ithal eden Türkiye, bu 500 bin hayvanı daha alt seviyeleri indirecek."



Yorumlar