Ağustos ayı ihracat rakamları

- TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Kocasert: - "Ağustos ayında ihracatta yakalanan artış oranı, ülkemizin son 28 ayda ulaştığı en yüksek artış oranı oldu"

Google Haberlere Abone ol
Ağustos ayı ihracat rakamları

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhraçatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, "Ağustos ayında ihracatta yakalanan artış oranı, ülkemizin son 28 ayda ulaştığı en yüksek artış oranı oldu." dedi.

Kocasert, ağustos ayı ihracat rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bugün açıklanan rakamların çok sevindirici olduğunu belirtti.

TİM verilerine göre, Türkiye ihracatının ağustos ayında yüzde 6,9 artarak, 10 milyar 441 milyon dolardan, 11 milyar 157 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Kocasert, şunları söyledi:

"Ağustos ayında ihracatta yakalanan artış oranı, ülkemizin son 28 ayda ulaştığı en yüksek artış oranı oldu. Yine TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatında da ağustos ayında bir sıçrama söz konusu. Ağustos ayı Denizli ihracatı yüzde 16,3 artarak, 230 milyon dolardan 267 milyon dolara yükseldi. DENİB tarafından kayda alınan ağustos ayı ihracatı ise 181 milyon dolardan, 197 milyon dolara yükselerek, yüzde 8,7 artış gösterdi. Bu veriler ışığında, Denizli ihracatındaki performansın ülke ihracatının genel performansından bir adım önde olduğunu ifade etmek mümkün."

- "Önümüzdeki dönemde ihracattaki artış sürecek"

Hükümetin göreve geldiğinden bu yana ekonominin ve ihracatın gelişimine pozitif katkılar sunacak önemli adımlar atmasını ihracat camiası olarak büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Kocasert, "Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi çok önemli. Bunun yanında, Türkiye Varlık Fonunun kurulması, Vergi Borçlarının yapılandırılması, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, Ar-Ge ve inovasyona yönelik yeni destek mekanizmalarının oluşturulması oldukça önemli yenilikler. Firmalarımızın bu destekler ile yeni bir atılım sürecine gireceğinden eminiz. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak, önümüzdeki dönemde ihracattaki artışın süreceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hedeflere ulaşmak için farklı coğrafyalarda yeni pazarlar bulmanın gerekliliğini her zaman vurguladıklarına dikkati çeken Kocasert, bu konuda Ekonomi Bakanlığı ile TİM'in sürekli çalışma yaptığını kaydetti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin dünyanın farklı ülkelerinde, Türk iş adamları ile temaslarına çok yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Kocasert, "2023'de ülke olarak hedefimiz dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almak. Şu anda bu oran 0,89. İhracatçılar olarak, bu hedefe ulaşmayı başaracağız." diye konuştu.

Yorumlar