Afrika Birliği Başkenti'nden Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Mardin Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) üyeleri bir grup iş adamı ile Afrika’nın gözde ülkelerinden aynı zamanda Afrika Birliği'nin başkentine ev sahipliği yapan Etiyopya’ya iş gezisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Afrika Birliği Başkenti'nden Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Mardin Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) üyeleri bir grup iş adamı ile Afrika’nın gözde ülkelerinden aynı zamanda Afrika Birliği'nin başkentine ev sahipliği yapan Etiyopya’ya iş gezisi düzenledi. Kızıltepeli işadamları 4 günlük gezi sürecinde Etiyopya’nın Başkenti Addis Ababa’da çeşitli temaslarda bulundu.

    Ülkede TUSKON yetkilileri tarafından karşılanan iş adamları öncelikle Etiyopya’da yatırım yapan Türkiyeli işadamlarını ziyaret etti. Addias Ababa Ticaret Odası Sektörler Birliği Genel Sekreteri ve Ticaret Müşaviri ile görüşmelerle devam eden daha sonra sektörel pazarlar ve fuarlara geziler yaptı.

    Piyasa hakkında geniş bilgi sahibi olma imkânı bulduklarını ifade eden KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan, ”Yaptığımız gezinin üyelerimize ciddi katkıları oldu. Dernek olarak üyelerimizi dünyaya açmaya kararlıyız ve bu yolda faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

    Addis Ababa Ticaret Odası’nda görüşme yapılan Ticaret Odası Sektörler Birliği Genel Sekreteri Dawit Nerea Zegeye yaptığı konuşmalarda ise Türkiye’den gelen işadamlarına olan güvenlerinden ve ülkelerindeki yatırım olanaklarından bahsetti.

    Zegeye, “Etiyopya devleti olarak Türkiyeli işadamlarına olan güvenimiz ve sevgimiz tartışılmaz. Özellikle TUSKON aracılığı ile ülkemize gelen ve ciddi yatırımlar yapan Türkiyeli firmalarda gördüğümüz samimiyet ve kalite bize ciddi katkılar sunmaktadır. Bu firmaların devamının gelmesi açısından KASGİAD gibi TUSKON derneklerinin ülkemize yaptığı ziyaretleri önemsiyoruz. Ülkemizde yatırım yapmanız için gereken işbirliğine hazırız. Hatta bunu derneğiniz ile yapacağımız bir Ticari İşbirliği Anlaşmasıyla da somutlaştırmak istiyoruz. Ülkemizde tarım, tekstil ve inşaat alanında ciddi pazarlar mevcut. Bu alanlarda yapacağınız yatırımlarda yapacağımız anlaşmayla da ciddi olanaklar sunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

    Addis Ababa Ticaret Müşaviri Zülfikar Kılıç, Etiyopya’nın yatırım yapılabilecek bir ülke olduğunu ve Afrika Birliği başkentinin burada olmasının bu ülkeyi daha da fazla önemli kıldığını söyledi. Kılıç “Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa aynı zamanda Afrika Birliği'nin de başkenti. Burada yapılacak bir yatırım tüm Afrika’ya yapılmış sayılabilir. Afrika birliği ülkeleri arasında yapılan anlaşmalar ile ithalat ve ihracatta çok iyi olanaklar sağlanmaktadır. Etiyopya Afrika’ya giriş kapısı sayılabilir bir ülkedir. Türkiye’den gelen işadamlarımızı burada yatırım yapmaya davet ediyoruz ve yatırımlarıyla alakalı her konuda yardımcı olmaya hazırız.” dedi. CİHAN

Yorumlar