Abone adedini 20,4 milyona çıkardı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, abone adedini 20 milyona çıkardı. 20 ülkede devreye alınan Vodafone Red tarifeleri, Türkiye’de de faturalı abone tarafında büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,2 milyona dayanıp...

Google Haberlere Abone ol
Abone adedini 20,4 milyona çıkardı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, abone adedini 20 milyona çıkardı. 20 ülkede devreye alınan Vodafone Red tarifeleri, Türkiye’de de faturalı abone tarafında büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,2 milyona dayanıp toplam abonenin yüzde 40’ını buldu. 2014-2015 mali döneminin ilk üç ayında ortalama abone başına gelir (ARPU) 22,1 TL; servis gelirleri ise yüzde 10,8 artışla 1,4 milyar TL oldu.

Vodafone Türkiye‘nin akıllı telefon penetrasyonu geçen senenin aynı dönemine göre 10,3 puan artışla yüzde 36’yı görürken; veri gelirleri yüzde 50 arttı. Şirketin kurumsal segment gelirlerinde büyüme de yüzde 16 oldu.

Mali tabloyu yorumlayan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları ifade etti:

“2014-15 mali döneminin ilk üç ayı bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik hayata dek Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin büyümemize katkı sunduğu bir dönem oldu. Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin önderi olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Daha evvel bir yatırım taahhüdünde bulunarak, gelecek iki senede, Vodafone Grubu’nun Spring Projesi doğrultusunda Türkiye’ye ayırdığı kaynağın da eklenmesiyle, ‘iki senede toplam 2 milyar TL’yi aşan yatırım yapacağız’ dedik. Bu yönde istikrarlı büyümemizi yatırım odağından uzaklaşmadan devam ettireceğiz.”

Faaliyetlere de değinen Öğüt şöyle devam etti:

“Dijital Dönüşüm Hareketi adlı yatırım programının ana kalemlerini ‘Dijital Bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları’, ‘Toplumsal Gelişim için Sosyal Yatırımlar’ ve ‘Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet Yatırımları’ teşkil ediyor. 2014-15 mali döneminin ilk üç ayında bu üç alanda da önemli adımlar atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Dijital bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları’mız kapsamında 4G’yi uluslararası dolaşıma açtık. Artık, 4G’li ürün kullanan müşterilerimiz; İtalya, İspanya, Yunanistan Romanya ve Portekiz gibi ülkelere gittiklerinde RED tarifeleriyle Türkiye’deymiş gibi ücretlendirilerek bu teknolojinin olanaklarını deneyimleyebiliyor.

‘Toplumsal Gelişim için Sosyal Yatırımlar’ kapsamında Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi Projesi çerçevesinde son olarak İstanbul Ataşehir’in ardından Antalya Kaş merkezini de hizmete açtık. Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanını sunmaktan mutluluk duyduk. Yine sosyal yatırımlarımız içinde kültür-sanat ve spor da geniş yer buldu. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile 5 bine yakın maratoncunun dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da yarışmasını tertip ettik. Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması ile Türkiye’nin her yerinden 338 liseden öğrencinin heyecanına ortak olduk. Diğer yandan Vodafone mağazalarımızı yenileyerek ‘Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet Yatırımları’mızı devam ettirdik. Bu dönemde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin mobil iletişim altyapısına ve sosyal sorumluluk alanlarına yatırımlarımızla, toplumumuza değer yaratma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

CİHAN

Yorumlar