Abdullah Gül, İş Dünyasının Önemli İsimleri ile Buluştu

Güler Sabancı'nın düzenlediği resepsiyona, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de katıldı. Gül'ün iş dünyası ve diplomasinin önemli isimleri ile temasları dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül, İş Dünyasının Önemli İsimleri ile Buluştu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü seçilmesi onuruna önceki akşam Çırağan Sarayı'nda bir resepsiyon verdi. Önemli adların katıldığı davetin en aşırı dikkat çeken adı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül resepsiyonda iş dünyası ve diplomasinin önde gelenleri ile temaslarda bulundu. Hükümete üstü kapalı mesajlar verdi.

DERBİ MAÇI GİBİ RESEPSİYON

Paris'te yerleşik Uluslararası Enerji Ajansı'nın Baş Ekonomisti vazifesini yürüten Fatih Birol'un, organ 29 memleket içerisinde sağlanan oy birliği ile Ajansın İcra Direktörlüğüne seçilmesi onuruna Güler Sabancı evsahipliğinde verilen resepsiyon, ekonomi, politika ve diplomasi çevrelerinden mühim adları bir araya getirdi.

SARI KIRMIZI MUHABBET

Resepsiyonda beklendiği benzeri bir numaralı gündem maddesi enerji olurken, en az enerji kadar futbol konuşulması ise gecenin sürpriz gelişim göstermesi oldu. Birol, kürsüde yaptığı konuşmada, 'Galatasaray hayatımın aşırı mühim bir parçası. Bütün konuşmalarımı, toplantılarımı Galatasaray'ın fikstürüne nazaran yaparım. Dünya Enerji Görünümü (WEO) kitabını bilirsiniz. Bu dünyanın bir numaralı enerji kitabı. 10 sene evvela devraldığımız süre küçük, siyah-yeşil renklere sahip bir kitaptı. İlk icraatım kitabı büyütmek ve renkleri sarı-kırmızıya çevirmek oldu. Bu kitap 10 sene içerisinde dünyanın en mühim kitabı biçimine geldi' dedi.

YA BEŞİKTAŞ?

Birol'un bu konuşmasının peşinden gece boyunca çekişmeli futbol diyalogları devam ederken, en esprili diyaloglardan birisi de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güler Sabancı, Fatih Birol, Fenerbahçeli işadamı Nihat Özdemir ile TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes içerisinde geçti. Koyu Beşiktaşlı bulunduğu adlandırılan Gül, Birol'a 'Çırağan Sarayı'nda, Beşiktaş Stadına en yakın yerde, Galatasaray'dan bahsettiniz' diye sitem etti. Gül, yanlarına yaklaşan Özdemir'e dönerek, 'Sana gene gül attı. Baba Fenerli... Fenerbahçe'ye gül attı, biraz da bize gül atmalıydı' diye espriyle karışık takıldı. Bu sırada söze giren Başaran Symes, kurumsal şekilde Beşiktaş'ın en iri kiracılarından olmalarından bahsetti. Güler Sabancı ise 'Rahmetli babam Beşiktaş'lıydı. O nedenden benim için ayrı bir anlamlı var. Ailemizde de aşırı Beşiktaşlı var' diye, anılarını paylaştı. Diğer konuklar da kendi aralarında bol bol futbol muhabbeti yaptı.

GÜL'DEN İNCE MESAJLAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye için mühim bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, 'Enerjiyi dışında tuttuğunuzda Türkiye'nin cari açık problemi olmuyor. Bu sefer bir fırsat var. Ama bu iri fırsatı yeterince Değerlendiremiyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bütün dünya ekonomisinin en iri meselesi büyümedir. En aşırı dışarı nakit harcadığımız, ithal ettiğimiz ürünün fiyatının bu kadar düştüğü biçimde bu fırsatı maksimum biçimde değerlendirmeyeceksek, büyümemizi buna nazaran yapmayacaksak ilerde kesinlikle bu fiyatlar çıkacaktır. O süre bu fırsat kaçmış olacak.

HÜKÜMETE TAVSİYELER YAPTI

Türkiye'nin kafası aşırı siyasal konularla meşgul. Ülke şekilde kendimizi konsolide etme ve tekrar ekonomiyi öne çıkarma zamanı. Çünkü bu fırsat her süre böyle olmayacak. Onun için benim herkese tavsiyem bunu iyi değerlendirmek, yatırımları ona nazaran hızlandırmak ve Türkiye'nin geleceğini aşırı daha parlak yapmak.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar