ABD'nin haftalık petrol stokları arttı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,3 milyon varil arttı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 13 Mayıs'la biten haftada, ülkede ham petrol...

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin haftalık petrol stokları arttı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,3 milyon varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 13 Mayıs'la biten haftada, ülkede ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 1,3 milyon varil arttığını duyurdu. Piyasa beklentisi stokların 2,8 milyon varil düşüş göstermesi yönündeydi.

Bir önceki haftada ise ham petrol stokları 3,4 milyon varil azalmıştı. ABD'de Stratejik Petrol Stokları da değişmeyerek söz konusu haftada, 695,1 milyon varilde kaldı.

Öte yandan, EIA, 13 Mayıs'la biten haftada, ABD'nin ham petrol üretiminin bir önceki haftaya göre günlük ortalama 11 bin varil azalarak 8,79 milyon varile geriledğini açıkladı.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada, bir önceki haftaya göre günlük ortalama 22 bin varil artarak 7,68 milyon varile ulaştı. ABD'de haftalık ham petrol stoklarının gerilemesiyle petrol fiyatlarında kısa süreli düşüş görülse de fiyatlar yükselişe devam etti.

ABD'nin Batı Teksas tipi petrolünün varil fiyatı yüzde 0,3 artışla 48,65 dolardan, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,2 artışla 49,52 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan, güne düşüşle başlayan New York borsası şu sıralarda yükselişe geçti.


Yorumlar