ABD'nin haftalık ham petrol stokları azaldı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,3 milyon varil azaldı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir...

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin haftalık ham petrol stokları azaldı
NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,3 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre geçen hafta 1,3 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 489 milyon varile ulaştığını açıkladı.

Piyasa beklentisi stokların 0,7 milyon varil artması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 5,3 milyon varil yükselmişti.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmeyerek, söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı.

Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 9 bin varil artışla 8,69 milyon varile yükseldi.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 845 bin varil azalışla 7,58 milyon varile ulaştı.

Bu arada, ABD'nin haftalık benzin stokları ise söz konusu haftada 2,3 milyon varil (yüzde 1,0) artarak 224 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 0,6 milyon varil artış olması yönündeyken, benzin stokları bir önceki hafta 0,7 milyon varil yükselmişti.

ABD'nin haftalık ham petrol stoklarındaki düşüşün ardından, küresel piyasalarda petrol fiyatlarında sınırlı yükseliş görüldü. ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 48,37 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da 49,44 dolara kadar yükseldi.

Uzmanlar, OPEC'in 30 Kasım'da Viyana'da düzenleyeceği olağan toplantıda üye ülkelerin, üretim seviyelerine sınırlama getirilebileceği ihtimalinin arttığına işaret ederek, petrol fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceğine dikkati çekiyor.

Yorumlar