ABD'deki tren kazası

- New Jersey eyaletindeki kazada yaşamını yitiren kişinin 34 yaşında Brezilyalı bir kadın olduğu açıklandı

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki tren kazası

NEW YORK (AA) - ABD'nin New Jersey eyaletinde dün meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren kişinin kimliği açıklandı.

Bir kişinin ölümüyle ve 108 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasında yaşamını yitiren kişinin Brezilyalı Fabiola Bittar de Kroon (34) adlı bir kadın olduğu bildirildi.

New Jersey eyaleti Adli Tabipler Odasından yapılan açıklamada, de Kroon'un, kaza yapan trende bulunmadığı, ancak trenin Hoboken İstasyonunda yolcuların beklediği platforma çarpmasının ardından oluşan enkazın altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi.

De Kroon'un annesi Sueli Bittar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının zeki ve kariyer odaklı bir insan olduğunu söyleyerek, "İçi ve dışı güzel bir insandı. Onu çok özlüyorum." ifadesini kullandı.

Brezilya'da Bilişim Teknolojileri alanında faaliyet gösteren SAP adlı firmanın hukuk departmanında çalışan de Kroon'un 8 yıllık evli olduğu, eşinin iş değiştirmesi nedeniyle Brezilya'dan ABD'ye taşındığı bilgisini paylaşan Bittar, kızının ani ölümüyle zor anlar geçirdiğini sözlerine ekledi.

Hoboken'da bir kreşin müdürü olan Maria Sharp da de Kroon'un 18 aylık kız çocuğunu sabah saatlerinde kreşe bıraktıktan sonra "treni yakalamak, Hoboken İstasyonuna yetişmek için acele ettiği" bilgisini paylaştı.

Bu arada, ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) yetkilileri, kaza yapan trene ait "kara kutu"lardan birine ulaşıldığını bildirdi.

Trenin istasyona yaklaşma hızı, gaz pozisyonu ve fren kullanımı hakkında bilgiler taşıyan kutunun kazanın nedenleri hakkında ipuçları vereceğine dikkati çeken NTSB yetkilileri, trenin ikinci kara kutusunun hala enkaz altında bulunduğunu, buna da ulaşmak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

NTSB'den dün akşam saatlerinde yapılan bir açıklamada da, kaza yapan trenin makinistliğini yapan Thomas Gallagher'ın (48) hastaneden taburcu edildiği ve kazayla ilgili soruşturma kapsamında yetkililerle işbirliği içinde olduğu belirtilmişti.

NJ Transit adlı ulaşım firmasında 29 yıl çalışan ve 18 yıldır makinistlik yapan Gallagher'ın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Yorumlar