ABD'de tüketici kredileri beklentiyi aştı

WASHINGTON (AA) - ABD'de tüketici kredileri temmuz ayında 17,7 milyar dolar artarak beklentileri aştı. ABD Merkez Bankasının (Fed) verilerine göre, tüketici...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de tüketici kredileri beklentiyi aştı

WASHINGTON (AA) - ABD'de tüketici kredileri temmuz ayında 17,7 milyar dolar artarak beklentileri aştı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) verilerine göre, tüketici kredileri temmuzda önceki yılın aynı dönemine kıyasla 17,7 milyar dolar (yüzde 5,8) daha yükselerek 3 trilyon 660 milyar dolara ulaştı.

Piyasaların tüketici kredilerine yönelik artış beklentisi ise 15,6 milyar dolar düzeyindeydi. Beklentileri geride bırakan temmuz ayı tüketici kredilerinde, ev, araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerin yüzde 6,7 artması etkili oldu. Kredi kartı ve benzeri devir yapan krediler ise aynı dönemde yüzde 3,4 genişledi.

Öte yandan, haziran ayına ait tüketici kredilerindeki artış 12,3 milyar dolardan 14,5 milyar dolara revize edildi. Veri, revize öncesinde Temmuz 2012'den bu yana en düşük düşüşünü kaydetmişti.

Analistler, tüketici kredilerindeki güçlü yükselişin ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarını destekleyeceğini öngörüyor.

Bu arada, New York borsalarında endeksler, kapanış ziline dakikalar kala satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

Yorumlar