ABD'de tüketici güveni artış gösterdi

NEW YORK (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) mayıs ortasında 95,8'e yükseldi. Michigan Üniversitesinin verilerine göre UMICH...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de tüketici güveni artış gösterdi

NEW YORK (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) mayıs ortasında 95,8'e yükseldi.

Michigan Üniversitesinin verilerine göre UMICH, mayıs ortasında nisan sonuna kıyasla 6,8 puan artarak 95,8 oldu. Endekse ilişkin piyasa beklentisi 89,5 olarak belirlenmişti.

Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, endekse ilişkin açıklamasında, gelir seviyesindeki artışa, düzelen iş görünümüne ve düşük enflasyonla ilgili beklentilere işaret etti.

Curtin, "Endeksle ilgili bütün gelir ve yaş gruplarında artış görülse de, en büyük yükseliş düşük gelir ve daha genç hane halkındaki gruplar arasında görüldü. Böylece endeks, neredeyse son bir yıldaki en yüksek seviyesine ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, Michigan Üniversitesi cari durum endeksi nisan sonunda 106,7 puandan mayıs ortasında 108,6 puana artarken, beklentiler endeksi nisan sonunda 77,6 puandan mayıs başında 87,5 puana çıktı.

Michigan Üniversitesi 1 yıllık enflasyon tahmini nisan sonunda yüzde 2,8'den mayıs ortasında yüzde 2,5'e çekilirken, Michigan Üniversitesi 5-10 Yıllık enflasyon tahmini de yüzde 2,5'den yüzde 2,6'ya yükseltildi.

Bu arada, haftanın son işlem gününe satış ağırlıklı başlayan New York borsasında, verilerin açıklanmasında sonra, Nasdaq Teknoloji Endeksinde yükseliş görülürken Dow Jones ve Standard & Poor's endekslerinde düşüş devam ediyor.

Yorumlar