ABD'de sanayi üretimi beklentiyi aştı

WASHINGTON (AA) - ABD'de sanayi üretimi haziranda yüzde 0,6 artışla beklentiyi aşarak yaklaşık 1 yılın en güçlü yükselişini kaydetti. ABD Merkez Bankası (Fed)...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de sanayi üretimi beklentiyi aştı

WASHINGTON (AA) - ABD'de sanayi üretimi haziranda yüzde 0,6 artışla beklentiyi aşarak yaklaşık 1 yılın en güçlü yükselişini kaydetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) verilerine göre, sanayi üretimi haziranda önceki aya kıyasla yüzde 0,6 arttı. Mayısta gerileyen sanayi üretiminin, haziranda yüzde 0,3 artması bekleniyordu.

Yüzde 0,6 artarak beklentileri geride bırakan sanayi üretimi, aynı zamanda Temmuz 2015'den bu yana en iyi performansını göstermiş oldu.

Haziranda yüzde 0,3 artması beklenen imalat sanayi üretimi de yüzde 0,4 artarak beklentinin üstünde geldi.

Veriler, ayrıca haziran ayı kapasite kullanım oranının yüzde 75,4 ile yüzde 75 seviyesindeki beklentiyi aştığını ortaya koydu.

Bu arada, mayıs ayına yönelik sanayi üretimindeki düşüş yüzde 0,4'den yüzde 0,3'e revize edildi.

Ekonomistler, geçen yazdan beri inişli çıkışlı bir grafik izleyen sanayi üretiminin, dolardaki yükselişin durması ve toparlanan enerji fiyatlarının etkisiyle artarak büyümeye katkı sağlayabileceğini öngörüyor.

Bu arada, New York borsasında endeksler, açıklanan enflasyon ve perakende satışları verilerinin ardından haftanın son işlem gününe alış ağırlıklı başladı.

Yorumlar