ABD'de sanayi üretimi 17 ayın en yüksek artışını kaydetti

- ABD'de, nisan ayında yüzde 0,7 artan sanayi üretimi, Kasım 2014'ten bu yana en iyi performansını gösterdi - Önceki iki ayda gerileyen sanayi üretimine ilişkin nisan beklentisi, yüzde 0,3 artış yönündeydi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de sanayi üretimi 17 ayın en yüksek artışını kaydetti

WASHINGTON (AA) - ABD'de sanayi üretimi nisan ayında yüzde 0,7 artışla Kasım 2014'ten bu yana en iyi performansını gösterdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) verilerine göre, sanayi üretimi nisanda önceki aya kıyasla yüzde 0,7 arttı. Önceki iki ayda gerileyen sanayi üretiminin, nisanda yüzde 0,3 artması bekleniyordu.

Yüzde 0,7 artarak beklentileri geride bırakan sanayi üretimi, aynı zamanda son 17 ayın en yüksek artışını kaydetti. İmalat sanayi üretiminin de nisanda yüzde 0,3 artarak beklentileri karşıladığı görüldü.

Bugünkü veriler, nisan ayı kapasite kullanım oranının yüzde 75,4 ile yüzde 75 seviyesindeki beklentiyi aştığını da ortaya koydu. Söz konusu veri, mart ayında 74,9 seviyesinde gerçekleşmişti.

Mart ayına ilişkin sanayi üretimindeki düşüş yüzde 0,6'dan yüzde 0,9'a revize edildi. ABD'de sanayi üretimi, 2015'te 12 ayın 10’unda geriledikten sonra Ocak 2016'da yüzde 0,5 artmış fakat şubat ve martta düşüş trendine geri dönmüştü.

Ekonomistler, geçen yazdan beri inişli çıkışlı bir grafik izleyen sanayi üretiminin, toparlanmaya başlayan enerji fiyatları ve zayıflayan doların etkisiyle büyümeye katkı sağlayabileceğini öngörüyor.

Bu arada New York borsasında endeksler, açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşması nedeniyle güne satış ağırlıklı başladı.

Yorumlar