ABD'de PMI Hizmet Sektörü Endeksi geriledi

NEW YORK (AA) - ABD'de PMI Hizmet Sektörü Endeksi mayıs ayında 51,2'ye geriledi. Markit tarafından açıklanan PMI Hizmet Sektörü Endeksi, Mayıs'ta önceki aya...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de PMI Hizmet Sektörü Endeksi geriledi

NEW YORK (AA) - ABD'de PMI Hizmet Sektörü Endeksi mayıs ayında 51,2'ye geriledi.

Markit tarafından açıklanan PMI Hizmet Sektörü Endeksi, Mayıs'ta önceki aya kıyasla 1,6 puan azalarak 51,2 oldu. Endekse yönelik piyasa beklentisi 53,0 olarak belirlenmişti. Bu arada, nisan ayına ilişkin PMI Hizmet Sektörü Endeksi 52,8'de sabit bırakıldı.

Böylece, endeks, üç ay üstüste 50 puanın üzerinde kalmayı başarsa da, Mayıs ayında hizmet sektöründeki faaliyet artışı son üç aydaki en zayıf yükselişini kaydetti.

Markit'ten yapılan açıklamada, Nisan'da hizmet sağlayıcı firmaların personel işe alımının Aralık 2014'ten bu yana en yavaş gerçekleştiği belirtilirken, iş alanındaki olumlu algının anketin yapılmaya başlandığı Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilediği bilgisi paylaşıldı.

Markit Başekonomisti Chris Williamson, açıklamada, iş alanında azalmakta olan olumlu havanın, büyüme planlarını askıya alan şirketlerin işe alımlarda da geri adım atmasına yol açtığını ifade etti.

Pazartesi açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi de Mayıs'ta 50,5'e gerileyerek, ABD'de aylık imalat Eylül 2009'dan beri ilk defa düşüş kaydetmişti.

Yorumlar