ABD'de özel sektör istihdamı beklentinin altında

- Ülkede özel sektör istihdamı, geçen ay 154 binle beklentinin altında yükseldi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de özel sektör istihdamı beklentinin altında

WASHINGTON (AA) - ABD'de özel sektör istihdamı, eylülde 154 bin artarak beklentiyi karşılamadı.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü geçen ay 154 bin kişiye daha iş imkanı sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 165 bin seviyesindeydi.

Bu arada, ağustos ayına yönelik özel sektör istihdam artışı 177 binden 175 bine revize edildi.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, beklentilerin altında kalan eylül verisine ilişkin, "İstihdam artışı, eylülde önceki 12 aya kıyasla bir parça zayıfladı. Geçen ay ayrıca taşımacılık, kamu hizmetleri ve ticaret sektörlerinde muhtemelen sıkılaşan iş gücü piyasası ve cansız tüketici harcamalarının etkisiyle oluşan bir zayıflama gözlemledik." değerlendirmesi yaptı.

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi ise "İstihdam artışı son aylarda, sadece ekonomi sonunda tam istihdama ulaştığı için yavaşladı." yorumunda bulundu.

Son aylarda tarım dışı istihdam verisine yakın grafik çizen ADP Özel Sektör İstihdamı, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor.

Piyasalar, şimdi cuma günü ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak eylül ayı istihdam raporuna odaklandı. ABD Merkez Bankası (Fed) için büyük önem arz eden tarım dışı istihdam verisine yönelik beklenti 168 bin olarak belirlendi.

Yorumlar