ABD'de kişisel gelir arttı, harcamalar değişmedi

- ABD'de ağustosta kişisel gelirler yüzde 0,2 arttı, harcamalar ise değişim göstermedi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de kişisel gelir arttı, harcamalar değişmedi

WASHINGTON (AA) - ABD'de kişisel gelirler ağustosta yüzde 0,2 artarak beklentileri karşılarken, yüzde 0,1 artması öngörülen kişisel harcamalar değişmedi.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, kişisel harcamalar ağustosta önceki aya kıyasla değişmedi. Böylece 4 aylık yükselişini sonlandıran harcamalara yönelik piyasa beklentisi yüzde 0,1 artış yönündeydi. Aynı dönemde, kişisel gelirler ise beklenti paralelinde yüzde 0,2 arttı.

Bu arada, temmuz ayına ilişkin kişisel harcamalardaki artış yüzde 0,3'ten yüzde 0,4'e revize edildi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksi ağustosta aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 1 arttı. Söz konusu verinin aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 0,9 yükselmesi bekleniyordu.

Ağustosta çekirdek PCE fiyat endeksi ise aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 1,7 artışla piyasa beklentisi dahilinde gerçekleşti.

Analistler, ağustosta zayıflayan tüketici harcamalarının gelecek aylarda "Kara Cuma" ve Noel alışverişleriyle yükseleceğini öngörüyor. ABD'de tüketici harcamaları ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturduğu için büyüme açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar