ABD'de işsizlik maaşı talebi beklentinin üstünde

-ABD'de 6 Ağustos ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı bir önceki haftaya kıyasla bin kişi artarak 266 bin oldu

Google Haberlere Abone ol
ABD'de işsizlik maaşı talebi beklentinin üstünde

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 269 binle beklentinin hafif üstünde gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 6 Ağustos ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, bir önceki haftaya kıyasla bin kişi artarak 266 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 265 bin düzeyindeydi.

Bir önceki haftaya ait işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı ise 269 binden 267 bine revize edildi.

Daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin kişi artarak 262 bin 750'ye yükseldi. Öte yandan, 30 Temmuz ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları 14 bin kişilik artışla 2 milyon 155 bine yükseldi.

Verilere ilişkin metinde, son 75 haftadır 300 bin seviyesinin altında seyreden işsizlik maaşı başvurularının 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Analistler, düşük ve istikrarlı işsizlik maaşı talebini iş gücü piyasasındaki sıkılaşmanın devam ettiği şeklinde değerlendiriyor.

Yorumlar