ABD'de işsizlik maaşı başvuruları "zirveden" indi

- Son 14 ayın en yüksek seviyesinden gerileyen başvurulara yönelik piyasa beklentisi 275 bin düzeyindeydi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları "zirveden" indi

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 278 bine inerek 14 ayın zirvesinden geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 14 Mayıs ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 16 bin kişi azalarak 278 bin oldu.

Böylece son 14 ayın en yüksek seviyesinden gerileyen başvurulara yönelik piyasa beklentisi, 275 bin düzeyindeydi. Bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları revize edilmeyerek 294 binde bırakıldı.

Öte yandan, daha az değişkenlik gösteren 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise 7 bin 500 artarak 275 bin 750'ye çıktı.

Veriler, ayrıca 7 Mayıs ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvurularının önceki haftaya göre 13 bin kişi azalarak 2 milyon 152 bine yükseldiğini de gösterdi.

Açıklama metninde, işsizlik maaşı başvurularının son 63 haftadır 300 bin seviyesinin altında seyrederek, 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Analistler, önceki hafta beklentileri aşan işsizlik maaşı başvurularının yeniden 270-280 bin arasında gerilemesinin, iş gücü piyasasının sezonluk değişimlerden etkilendiği şeklinde değerlendirdi.

Ayrıca bugün açıklanan Philadelphia Fed İmalat Endeksi eksi 1,8 değerini alarak artı 3,0 seviyesindeki beklentinin altında kaldı.

Yorumlar