ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 2 ayın en düşüğünde

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 259 binle son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD Çalışma Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 2 ayın en düşüğünde

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 259 binle son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 3 Eylül ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 4 bin kişi azalarak 259 bin oldu. Böylece temmuzdan bu yana en düşük seviyesini kaydeden başvurulara yönelik piyasa beklentisi 265 bin düzeyindeydi.

Açıklamada, işsizlik maaşı başvurularının üst üste 79 haftadır 300 bin seviyesinin altında kalarak, 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği de kaydedildi.

Daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise bin 750 kişi azalarak 261 bin 250'ye geriledi. Öte yandan, 27 Ağustos ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları 7 bin gerileyerek 2 milyon 144 bin oldu. Bu arada, 27 Ağustos haftasına ilişkin başvuru miktarı ise revize edilmeyerek 263 binde sabit bırakıldı.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularının uzun zamandır 250-270 bin bandında seyretmesini iş gücü piyasasının iyileşmeyi sürdürdüğü ancak tam istihdama henüz ulaşılmadığı şeklinde yorumluyor.

Yorumlar