ABD, işadamlarının Rusya’daki ekonomik forumuna katılmalarını istemiyor

ABD'li işadamların 22-24 Mayıs günleri arasından Rusya’da yapılacak Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılmamaları için ikna edilmeye çalışıldığı iddia edildi. Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya başlayan ve yenilerin ekleyeceğini...

Google Haberlere Abone ol
ABD, işadamlarının Rusya’daki ekonomik forumuna katılmalarını istemiyor

ABD'li işadamların 22-24 Mayıs günleri arasından Rusya’da yapılacak Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılmamaları için ikna edilmeye çalışıldığı iddia edildi. Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya başlayan ve yenilerin ekleyeceğini duyuran ABD’den bir hamle daha geldi. Amerika basınında yer alan haberlere göre, Başkan Barack Obama’nın yardımcıları işadamlarını arayarak Petersburg’daki Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılmamaları için ikna etmeye çalıştı. Habere göre Beyaz Saray, ABD işadamlarının katılımını Rusya’nın propagandaya çevirmesinden çekiniyor. Beyaz Saray ile ilişkilerini bozmak istemeyen işadamları Rusya pazarındaki işbirliklerine zarar gelmesinden de endişe ediyor.

Öte yandan ABD’nin enerji şirketi Ryan Lance CEO’su, alüminyum devi Alcoa Başkanı ve üst yöneticilerinden Klaus Kleinfeld, PepsiCo Dünya Başkani Indra Nooyi resmi olarak foruma katılmayacaklarını duyurdu.

RUSYA: ABD’Lİ İŞADAMLARININ KARARINI ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ

Konuyla ilgili olarak açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, ABD’li şirketlerin şimdiye kadar emsali görülmemiş bir baskı altında olduğunu ifade etti. Peskov, “Onlar (ABD’li şirketler) gelip gelmemek için bir karar verecekler. Ancak kendi iradeleriyle olmayacak. Biz bu durumu anlayışla karşılıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’DEN TANER YILDIZ’IN KATILMASI BEKLENİYOR

Foruma Türkiye’den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve birçok Türk şirketi yöneticisinin katılması da bekleniyor.

Rusya’nın Davos’u olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu bu yıl 18. kez gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar