ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenin altında

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 257 binle beklentinin hafif altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenin altında
ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 23 Nisan ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 9 bin kişi artarak 257 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 259 bin düzeyindeydi.

Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, 247 binden 248 bine revize edildi. Başvurular, söz konusu dönemde son 43 yılın en düşük seviyesini kaydetmişti.

Diğer taraftan, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 4 bin 750 kişilik azalışla 256 bine düştü.

Buna ilaveten, 16 Nisan ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları önceki haftaya göre 5 bin kişi azalışla 2 milyon 130 bine indi. Söz konusu veri, bu sonuçla Kasım 2000'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Açıklama metninde, ayrıca işsizlik maaşı başvurularının son 60 haftadır eşik olarak kabul edilen 300 bin seviyesinin altında kalarak, 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Bu arada, yine bugün açıklanan başka bir veriye göre, ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5 ile yüzde 0,6 seviyesindeki beklentinin hafif altında büyüdü.

Yorumlar