AB ülkelerinde roaming ücretleri düştü

AB ülkelerinden cep telefonu ve mobil internet kullanım ücretlerinde indirime gidildi. Düşen ücretler özellikle ülkeler arası seyahat yapanları ve tatilcileri sevindirecek.Avrupa’da mobil telefonların kullanımında uygulanan “roaming ücretleri”...

Google Haberlere Abone ol
AB ülkelerinde roaming ücretleri düştü

AB ülkelerinden cep telefonu ve mobil internet kullanım ücretlerinde indirime gidildi. Düşen ücretler özellikle ülkeler arası seyahat yapanları ve tatilcileri sevindirecek.

Avrupa’da mobil telefonların kullanımında uygulanan “roaming ücretleri” Avrupa Birliği Komisyonu’nun yeni direktifleri doğrultusunda yüzde 50 oranında düşürüldü. Telefonla görüşme, mesajlaşma ve mobil internet ücretleri de ucuzladı.

Yaz tatiline yetiştirilen yeni indirim çerçevesinde farklı bir AB ülkesinde internete bağlanmanın ücreti, megabyte başına azami 45 Cent’ten 20 Cent’e düştü.

Başka bir AB ülkesindeyken arama yapmanın ücreti dakika başına 24 Cent’ten 19 Cent’e, aranmanın ücreti ise 7 Cent’ten 5 Cent’e düştü. Kullanıcılar aynı zamanda SMS göndermek için 8 Cent yerine 6 Cent ödeyecek.

Avrupa Komisyonu, üye ülkeleri kapsayacak olan uygulamayla her ülkedeki mobil operatörlere göre değişen fiyat farkını ortadan kaldırmak ve yüksek ücretlendirmenin önüne geçmek istediklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan kararla, Avrupa içinde yurt dışı seyahat yapanlar mobil internet ücretleri önemli ölçüde azalacak.

Özellikle yabancı bir ülkede seyahat eden turistler, navigasyon hizmetlerinden yararlanmak için mobil internet kullanımına yüksek fiyatlar ödüyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes, yeni uygulamanın bir çok insanın hayatını daha da kolaylaştıracağını belirterek, “Ama yeterli değil, tekil bir pazar olan AB’de neden roaming ücreti ödensin. Umarım yıl sonuna kadar roaming ücretlerini tamamıyla kaldırmış oluruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar