AB, Monako ile vergi anlaşması yaptı

- AB, Monako’yla vergi anlaşması imzaladı

Google Haberlere Abone ol
AB, Monako ile vergi anlaşması yaptı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Akdeniz kıyısında yer alan Monako ile vergi anlaşması imzaladı.

AB Konseyi, Monako’yla AB arasında vergi uyumunu arttırmak için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Anlaşmaya göre, AB üyesi ülkelerle Monako arasında kişisel birikimlerle ilgili otomatik veri paylaşımı 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacak.

AB üyesi ülkelerin ve Monako'nun kurumları karşılıklı olarak isim, soyad, doğum tarihi, adres, vergi kimlik numaralarını paylaşacak.

Böylelikle, AB ülkeleriyle Monako’nun vergi daireleri kendi vatandaşlarının finansal hesaplarını karşılıklı olarak görebilecek.

Vergi dairelerinin paylaşacağı bilgiler maaşlarla beraber faiz ve kar paylarını, hesap bakiyelerini ve finansal varlıkların satışından kazanılanları da kapsayacak.

Anlaşmayla, mükelleflerin malvarlıklarını farklı yerlere aktararak vergi ödemekten kaçınmalarının engellenmesi amaçlanıyor.

AB, 27 Mayıs 2015’te İsviçre’yle, 28 Ekim 2015’te Lihtenştayn’la, 8 Aralık 2015’te San Marino’yla ve 12 Şubat 2016’da Andorra’yla benzer vergi anlaşmaları imzalamıştı.

Nüfusu 40 binin altında olan ve dünyanın en küçük bağımsız devletlerinden olan Monako, Akdeniz’in Fransa kıyısında yer alıyor. Monako, gelir vergisi bulunmaması ve diğer vergi oranlarının düşük olması nedeniyle “vergi cenneti” olarak biliniyor. Monako ekonomisinde finans, ticaret ve turizm sektörleri öncü rol oynuyor.

Yorumlar