AB Komisyonu Üyesi Moscovici Atina'da

- AB Komisyonu Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Moscovici: - "(Yunanistan'ın kamu borcuna ilişkin) Bu silsile bizi yıl sonundan önce ülkenin borcunun yeniden yapılandırılmasına götürebilir"

Google Haberlere Abone ol
AB Komisyonu Üyesi Moscovici Atina'da

ATİNA (AA) - AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan'ın kamu borcuna ilişkin, "Bu silsile bizi yıl sonundan önce ülkenin borcunun yeniden yapılandırılmasına götürebilir." dedi.

Amerikan-Yunan Ticaret Odasının düzenlediği konferansta bir konuşma yapan Moscovici, Yunan ekonomisinin büyüme dönemine girmesini beklediklerini söyledi.

Moscovici, gelecek yıl tahminlerine göre ülkede en az yüzde 2,7 büyüme olacağını belirterek, bu yılın 10 ayında toplam işe alımların son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını kaydetti.

İtalya'daki anayasa referandumu ve Avusturya'daki başkanlık seçimlerinden bir gün sonra, 5 Aralık'ta Yunanistan'ın Avro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) toplantısının gerçekleştirileceğini anımsatan Moscovici, "Bu, Yunanistan'ın programı üzerine global bir anlaşmaya varılacağı bir silsilenin başı olabilir." dedi.

Moscovci, Eurogroup toplantısı öncesinde Yunanistan'ın kurtarma paketi kapsamındaki reform müzakerelerine ilişkin ön anlaşmaya varmayı umduklarını dile getirerek, "Bu silsile bizi yıl sonundan önce ülkenin borcunun yeniden yapılandırılmasına götürebilir. İkinci gözden geçirme sürecini tamamlamaya yakınız. Bunu başarabiliriz. Tüm taraflarla bir anlaşmaya varabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Moscovici ayrıca, Yunanistan'ın kurtarma paketi programında Uluslararası Para Fonunun (IMF) kreditörler arasında kalmasının programın güvenilirliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da iki günlük ziyaret kapsamında bulunan Moscovici, Başbakan Aleksis Çipras ve Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ile bir araya gelerek, henüz sonuç alınamayan müzakereler üzerinde görüş alışverişi yaptı.

Yunan hükümeti, ülkenin yıllık gayri safi milli hasılasının yüzde 180'ine ulaşan yaklaşık 315 milyar avroluk kamu borcunun hafifletilmesine ilişkin 5 Aralık 2016'daki Eurogroup toplantısında kreditörleriyle uzlaşma sağlamayı umuyor.

Öte yandan, OECD'nin bugün yayınlanan ekonomik görünüm raporunda, Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliğinin sağlanması için hafifletilmesi çağrısında bulunuldu.

Yorumlar