AB Bilgi Merkezleri Ağı'ndan 20 ilde iftar

- Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 20 ilde iftar sofraları kurulacak

Google Haberlere Abone ol
AB Bilgi Merkezleri Ağı'ndan 20 ilde iftar

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezleri Ağı, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla merkezlerin bulunduğu 20 ilde iftar sofrası kuracak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, AB Türkiye Delegasyonu'nun finanse ettiği, TOBB tarafından uygulanan AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın iftarları mülteciler, yerel makamlar, sivil toplum örgütleri ve AB temsilcilerini bir araya getirecek.

TOBB bünyesindeki Ankara AB Bilgi Merkezi’nin düzenleyeceği iftar, Altındağ’da bulunan Seymenler Kent Merkezi İftar Çadırı’nda gerçekleştirilecek. İftara, İsveç Büyükelçi Müsteşarı Peter Svensson Kemeny de katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, "Suriye, Irak, Afganistan, Libya ve diğer bölgelerdeki krizler, ne yazık ki kutsal ramazan ayında da devam ederek bu ülkelere ve bu ülke halklarının dünyanın dört bir köşesindeki dostlarına derin bir üzüntü veriyor. Mülteciler, yuvalarını terk etmek zorunda kalan, olağanüstü güçlükler yaşayan insanlar. Bugün bizlerden daha talihsiz durumda olanlara konukseverlik gösterme ve destek olma geleneğini sürdürerek, Türkiye’nin AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 20 ilinde mülteci gruplarını iftar sofrasında bir araya getirmekten mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Mülteci Günü etkinlikleri, Delegasyonun AB Bilgi Merkezleri Ağı tarafından, Türkiye'deki kamu kurumları ve başlıca paydaşlara AB'nin Türkiye'deki çalışmalarına ilişkin sağlıklı bilgi sunabilmek amacıyla yıl boyunca düzenlenmekte olan birçok faaliyetten birini oluşturuyor.

Delegasyon ilk AB Bilgi Merkezi'ni 1996 yılında Gaziantep'te açtı. O tarihten bu yana Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da da merkezler kuruldu.

Bu merkezler kamuoyunun AB hakkında bilgilendirilmesi amacıyla ticaret ve sanayi odaları gibi yerel ortaklarla iş birliği halinde çalışıyor.

Yorumlar