AB Bakanı: Soydaşlarımız, AB üyesi ülkelerde 700 bin istihdam sağlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) Türkiye Romanya Yatırım ve Ticaret Forumu’na katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bizim artık onlar sadece birer ucuz işgücü değil.

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı: Soydaşlarımız, AB üyesi ülkelerde 700 bin istihdam sağlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) Türkiye Romanya Yatırım ve Ticaret Forumu’na katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bizim artık onlar sadece birer ucuz işgücü değil. Çok ciddi yatırımları var. Yaklaşık Türklerin sahip olduğu 150 bin işletme Avrupa Birliği ülkelerinde 700 bin istihdam sağlıyor. Avrupa ‘daki işletmelerimizin geliri 50 milyar Euro’yu aşmış durumda.” dedi. Etkinliğe, Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu da katıldı.

Romanya’nın AB sürecinde Türkiye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür eden AB Bakanı Çavuşoğlu, “Romanya Türkiye’nin stratejik ortağıdır özellikle 2011 yılında imzalanan antlaşmayla ilişkilerimize ayrı bir ivme katmıştır. onun dışında AB Bakanı olarak Romanya’ya teşekkür ediyoruz bize AB sürecinde en güçlü destek veren ülke Romanya’dır.” diye konuştu.

Romanya ve Türkiye arasındaki ticari hacmin 10 milyarlık hacme ulaşacağını vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “ Schengen vizesinin Romanya’da ki Türk vatandaşları içinde geçerli olması ve işadamlarımıza 5 yıllık vize verilmesi ve buna benzer desteklerle Romanya Türkiye arasındaki ticaret hacmi 10 milyarlık hacim inşallah gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Programa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Brüksel’deki programı nedeniyle katılamadı. Hisarcıklıoğlu’yu TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz temsil etti.
Faik Yavuz konuşmasında Türk müteahhitlerin 2013 yılsonuna kadar Romanya’da 6 milyar değerinde iş yaptığını aktardı.

ROMANYA CUMHURBAŞKANI: AB’YE GİRMEK İSTİYORSANIZ ADALET FASLINI AÇIN

Programa katılan Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Türkiye’nin AB’ye girmesi için acilen adalet faslının açması gerektiğini vurguladı.
CİHAN

Yorumlar