AA Finans'ın haziran ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

- Ekonomistler haziran ayında enflasyonun yüzde 0,02 düşeceğini tahmin ediyor - Ankete katılan ekonomistler, yıl sonunda enflasyonun yüzde 7,63 olacağını öngörüyor

Google Haberlere Abone ol
AA Finans'ın haziran ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,02 düşeceğini bekliyor.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verisine ilişkin beklenti anketi 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde -0,02 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde -0,33 ve en yüksek yüzde 0,35 aralığında yer aldı.


- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,63


Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,63 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 6,80 ve en yüksek yüzde 8,00 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,94 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde -0,02) göre mayısta yüzde 6,58 olan yıllık enflasyonun yüzde 7,11'e yükseleceği hesaplanıyor.

Yorumlar