AA Finans'ın eylül ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

- Ekonomistler, eylül ayında enflasyonun yüzde 0,64 artacağını tahmin ediyor - Ankete katılan ekonomistler, yıl sonunda enflasyonun yüzde 8,20 olacağını öngörüyor

Google Haberlere Abone ol
AA Finans'ın eylül ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,64 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Ekim Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,64 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 0,30 ve en yüksek yüzde 0,98 aralığında yer aldı.


- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 8,20


Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 8,20 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 7,80 ve en yüksek yüzde 8,60 olduğu görüldü.

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,64) göre ağustosta yüzde 8,05 olan yıllık enflasyonun yüzde 7,78'e düşeceği hesaplanıyor.

Yorumlar