85. İzmir Enternasyonal Fuarı

- Bu yıl 85'incisi düzenlenen İEF'ye katılan yabancı yatırımcılar ve heyetler, fuardan memnun ayrıldı

Google Haberlere Abone ol
85. İzmir Enternasyonal Fuarı

İZMİR (AA) - Bu yıl 85'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarına katılan yabancı katılımcı ve heyetler, fuardan memnun ayrıldı.

İZFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, teması "inovasyon" partner ülkesi "Malezya" ve onur konuğu il "Manisa" olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 27 ülkeden yabancı katılımcı ve heyeti ağırladı.

Afganistan, Almanya, Angola, Bangladeş, Çad, Ekvator Ginesi, Fildişi Sahilleri, Gine, Hindistan, Irak, İngiltere, İsrail, Kamerun, KKTC, Kosova, Libya, Malezya, Özbekistan, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Sudan, Tacikistan, Tunus, Umman, Vietnam'dan gelen yabancı heyet ve katılımcıların iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiği, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıkları belirtildi.

Çeşitli ülkelerden 600 sanatçının fuar için İzmir'e geldiği dile getirilen açıklamada, "İzmir İş Günleri Toplantıları'nda bir araya gelen yabancı heyetler ile Türk yatırımcıların ticari faaliyetlerde bulunmak üzere yoğun görüşmeler yaptığı kaydedildi.

Türkiye ve bölge ekonomisi ile ticareti hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı fuarda yabancı katılımcılar, kültürel, sosyal ve ekonomik konularda fikir alışverişinde bulundu.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında partner ülke olarak fuara gelen Malezya ile de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Fuarı ve İzmir’i gezme imkanı bulan katılımcılar, hayranlıklarını dile getirdi.

Açıklamada fuara katılan yabancı yatırımcıların görüşlerine de yer verildi.

Fuara Malezya'dan katılan Molly Tea, fuarın temasının inovasyon olarak seçilmesinin çok isabetli olduğunu belirterek, "Ziyaretçinin ilgisinden memnunuz, ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk fakat bizim asıl amacımız Türkiye'de ürünlerimizin dağıtımını yapabilecek bir distribütör bulmak. İzmir'i gezme şansı yakaladık ve çok beğendik. Özellikle Efes'e hayran kaldık. İzmir Fuarı ise çok kapsamlı fuar etkinliklerine sahip bir fuar ve büyük bir ilgi var. Önümüzdeki yıl tekrar gelmeyi çok istiyoruz ve bu kez daha fazla iş görüşmesi yaparak dağıtımcı ağımızı geliştirmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.




Yorumlar