8 ayda 7 bin 287 sağlık çalışanı şiddete uğradı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılının ilk 8 ayında 7 Bin 287 sağlık çalışanının şiddete uğradığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
8 ayda 7 bin 287 sağlık çalışanı şiddete uğradı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılının ilk 8 ayında 7 Bin 287 sağlık çalışanının şiddete uğradığını açıkladı.

Kahveci, sağlık sektörü açısından 2013'ü yazılı açıklama ile değerlendirdi. 2013 yılı başında Sağlık Bakanı’nın değiştiğini ve yeni bir bakanın göreve başladığını belirten Kahveci, “Bizde eski bakanın 11 yıllık sürede sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırıcı bir çalışmaya imza atmadığını belirtmiştik. Göreve gelen Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapmasını talep etmiş, bu yönde çalışmalara ağırlık vermesini beklediğimizi söylemiştik. Maalesef aradan geçen 1 yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş, çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır. Sayın Bakan Mehmet Müezzinoğlu’da sağlık çalışanları için bir adım atmamıştır." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı adaletsizliklerin sürdüğünü kaydeden Kahveci “2013’de döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmemiş, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebi görmezden gelinmiştir. Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalışarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir. Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Adaletsizliklerin yanında mağduriyetlerinde sürdüğünü belirten Kahveci, “2013 yılının ilk 8 ayında 7 Bin 287 sağlık çalışanı şiddete uğradı. Yunan doktorlara davet, hastanede Kürtçe tercüman çalıştırılması gibi talihsiz niyetler ortaya konuldu.” dedi.

2013’te gündeme gelen ve halen TBMM Genel kurulunda görüşülmekte olan kamuoyunda tam gün olarak bilinen torba yasada fırsat varken çözüm üretilmediğini ifade eden Kahveci “ Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına nöbet gibi yeni mağduriyetler ortaya çıkartılmış, tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması gerekirken ne yazık ki bu artış çok kısmi tutulmuş yeni adaletsizlikler ortaya çıkartılmıştır.” diye konuştu.

2013 YILI SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇISINDAN HÜSRANLA SONUÇLANDI

2013’te sağlık çalışanlarının toplu sözleşmede zarara uğradığını belirten Kahveci şunları söyledi:

“Tüm bunların üstüne malum sendikada toplu sözleşmede hükümetin önerdiğinden bile daha düşük bir zamma imza atarak sağlık çalışanlarının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olmuştur. Yüzde 3+3 yerine yıllık 123 TL’ye evet diyenler doktorların bir yılda sosyal yardımlarda dahil olmak üzere sadece yüzde 3.3; ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarının ise yüzde 5,9 zam almalarına neden olmuşlardır. Sabit ek ödeme, enflasyon farkı, aile yardımı ve benzeri ücretlerde de 1,5 yıl zam yapılmamasına evet diyerek bu zararı katmerli hale getirmişlerdir.”

2013 yılının sağlık çalışanları açısından hüsranla sonuçlandığını vurgulayan Kahveci, “500 Bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmaların yapılacağı bir yıl olur. Bu temenni ile tüm çalışanlara yeni yılın hayırlar getirmesini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar