7 etap projeden 18 milyon lira hibe alan Bursa, 8. Etap için hazırlanıyor

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bursa’da hazırlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarla ilgili 385 projeden 107’si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
7 etap projeden 18 milyon lira hibe alan Bursa, 8. Etap için hazırlanıyor

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bursa’da hazırlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarla ilgili 385 projeden 107’si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylandı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, yeni projeler için bilgilendirmede bulunacaklarını kaydetti.

    Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 ve 2013 yılları arasında Bursa’da Ekonomik Yatırım Projesi için gerçekleştirilen 385 başvurudan 107’ sinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanarak uygulamaya konulduğunu söyledi. Genel kapsamda 7 etap dahilinde toplam 90 projenin tamamlandığını anlatan İl Müdürü Ömer Çelik, bu projeler için Bursa’ya 18 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildiğini vurguladı.

    BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

    Ömer Çelik, programın müteşebbislere ve tarım sektörüne azami katkıyı sağlamasını temin etmek maksadıyla 9 Ocak 2014 Perşembe günü İl Müdürlüğü'nde tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini belirtti.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, potansiyel yatırımcıların yanı sıra kooperatif ve birlik yöneticileri ile ortakları, Ticaret/Sanayi Oda yöneticileri ve üyeleri, diğer meslek örgütlenmeleri ile sanayici ve iş adamları dernekleri gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşların toplantıya davetli olduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar