50 yıllık erkek giyim markası, kadın giyimini de Türkiye'ye getirecek

Dünya moda sektöründe erkek giyimin öncü markalardan Cacharel, yeni konseptini taşıyan ilk mağazasını Zorlu Center’da açtı.

Google Haberlere Abone ol
50 yıllık erkek giyim markası, kadın giyimini de Türkiye'ye getirecek

Dünya moda sektöründe erkek giyimin öncü markalardan Cacharel, yeni konseptini taşıyan ilk mağazasını Zorlu Center’da açtı. Markanın kurucusu ve dünya başkanı Mr. Jean Bousquet, "Bu ziyaret sırasında Aydınlı Grup, Cacharel Kadın İlkbahar 2015 koleksiyonunu Türk moda severlerin beğenisine sunmaya karar verdi." dedi.

Zorlu Center’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Mr. Jean Bousquet, İstanbul’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Aydınlı markası ile iyi bir ekip olduklarını kaydeden Bousquet, "Çok iyi bir etkileşimimiz var. Bu durumdan oldukça memnunum." diye konuştu. 1960’lı yıllarda şirketini kurduğunda hazır giyim için bir devrim yaptıklarını anlatan Bousquet, "Her şey o dönemlerde çok değişmekteydi. Kot ve klasik giyim hâkimdi. Gençler hazır giyim sektörünü istiyordu. Ben de terzilik eğitimi alarak bu şirketi kurmaya karar verdim." diyerek markanın kuruluş hikâyesini anlattı.

Aydınlı Grup ile Türk erkek giyim sektörüne attıklarını adımın çok ilginç olarak devam ettiğini aktaran Cacharel marka kurucusu Bousquet, "Cacharel olarak Türkiye ve yakın coğrafyadaki başarısından dolayı Aydınlı Grup ile çalışmaktan onur duyuyoruz." yorumunu yaptı. Stilistlerin oluşturduğu hazır giyim sektörünün pahalılığından yakınan Jean Bousquet, "Özel tasarım olarak üretim yapan stilistlerin satışları, pahalı olduğundan düşüşe geçmiş durumda. Gençlerin sokaklarda artık daha kötü giyindiğini görüyoruz. Yani bundan sonra kreatörlerin oluşturduğu hazır giyimin daha uygun fiyatlarla gençlere sunulması gerekiyor. Biz de Aydınlı ile pazara bu tür ürünleri sunmaya çalışacağız." açıklamasını yaptı.

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan da Cacharel’in değişen ruhunu markanın sahibiyle birlikte paylaşmaktan dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Cacharel ile maceralarının 1995 yılında başladığını aktaran Özkan, "Aslında 1995 yılı Türkiye’ye yabancı bir markanın getirilmesi açısından çok kolay yıllar değildi. Ancak, biz Aydınlı olarak o gün, Cacharel’in ve Bay Bousquet’nin vizyonunu görmemiz ve arzumuzla kendileri ile ortaklık kurduk. Lisans anlaşmasına başladık. Bir anlamda evlendik. Çünkü biz lisans anlaşmalarını bir bakıma evlilik olarak görürüz." değerlendirmesinde bulundu. Aydınlı olarak 20 yıllık anlaşma sonrasında bugüne geldiklerinde Cacharel’in tek lisansörü konumunda olduklarını belirten Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu lisans anlaşması 8 ülkede stratejik bir ortaklık seviyesinde. Bu 8 ülke Türkiye çevresinde Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Lübnan, Suriye, İran ve Irak. Bunun yanında da Doğu Avrupa’da lisans altında iş birliklerimiz devam etmekte. Geldiğimiz noktada Cacharel’in bizim için yurt içindeki önemi neyse, yurt dışında Fransız şıklığının Türk kalitesi ile birleştiği önemli ihracat ve yurt dışında konum stratejisi ile birleşti. Bunun sonucu olarak Türkiye’de 21 Cacharel mağazamız bulunmakta, yurt dışında ise 34 mağazamız bulunmakta."

Türkiye ve dış pazarlarda mevcut yatırımlarını sürdüreceklerini söyleyen Levent Özkan, 2014 yılında 7’si yurtdışı, 4’ü Türkiye olmak üzere toplam 11 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini kaydetti. Cacharel’in 2013 yılını Türkiye’de 55 milyon TL ile yurtdışında da 62,6 milyon TL olmak üzere toplamda 117,6 milyon TL ciro ile kapattığı bilgisini veren Özkan, firmanın 2014’ün sonuna kadar yüzde 15 büyüme ile 135 milyon TL ciroyu hedeflediğini vurguladı.

Program, basın mensuplarının sorularının ardından mağaza açılışıyla sona erdi.
CİHAN

Yorumlar