5. Laleli Fashion Shopping Festivali başladı

- LASİAD Başkanı Eyyüpkoca: - "Erdoğan ve Putin'in görüşmesi sonrasında Rusya-Türkiye ilişkilerinin 24 Kasım öncesine döneceğini ve en iyi seviyede tekrar Rusya'yla beraber partner olarak çalışacağımızı ümit ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
5. Laleli Fashion Shopping Festivali başladı

İSTANBUL (AA) - Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile yapacağı görüşmenin ardından Türkiye-Rusya ilişkilerinin 24 Kasım öncesine dönmesini beklediğini kaydederek, "En iyi seviyede tekrar Rusya'yla beraber partner olarak çalışacağımızı ümit ediyorum." dedi.

Eyyüpkoca, LASİAD’ın bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği "Laleli Fashion Shopping Festivali"nin açılış törenindeki konuşmasında, "Hayatın her alanında devamlılık esastır. Bir işi ya da faaliyeti değerli kılan ana unsur onun devamlılığıdır. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği bu zorlu süreçte festival gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Eyyüpkoca, "Bu renkli festival sizlerin ve yurt dışından gelen misafirlerimizin ülkemize olan güvenlerinin en büyük ispatıdır. Unutmayalım ki Türkiye büyük, güçlü ve eşsiz bir ülkedir. Bizler iş adamları olarak dimdik ayaktayız ve yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaşanan tüm badirelere karşın bugünü geçmişle kıyasladığımızda büyük bir fark göreceksiniz. Bizler geçmişe nazaran çok daha gayretli, daha azimli, daha inançlı ve gelecekten daha fazla ümitliyiz. Demokrasimiz ve devletimiz eskisinden kat ve kat daha güçlüdür." diye konuştu.

Eyyüpkoca, Türkiye'ye ticaret veya turistik ziyaret için gelen ziyaretçileri kaygılandıracak bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Alçakça ve haince saldırılara rağmen Türkiye tüm hızıyla gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. LASİAD olarak da bu gelişmeye var gücümüzle katkı sunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşması için emek sarf etmekten yorulmayacağız ve asla yılmayacağız. Ülkeler ve demokrasileri ancak ve ancak ekonomik kalkınmayla gelişmektedir. Bizler çalıştıkça ülkemiz büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Yolumuzu kesmeye çalışan tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Şuna yürekten inanıyorum ki bizler böylesine etkili ve verimli organizasyonlar gerçekleştirdikçe, terör örgütlerin kurdukları hain emelleri ve planları bozulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile yapacağı görüşmeye de değinen Eyyüpkoca, "Erdoğan ve Putin'in görüşmesi sonrasında, daha önce bir miktar geriye doğru giden Rusya-Türkiye ilişkilerinin 24 Kasım öncesine döneceğini ve en iyi seviyede tekrar Rusya'yla beraber partner olarak çalışacağımızı ümit ediyorum." ifadesini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir de festivalin Türkiye'nin en büyük açık hava festivali olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin moda ve tekstil sektörünün kalbi olan Laleli'yi dünya ölçeğinde ön plana taşıyan bu tür organizasyonları gerçekleştirenleri tebrik ediyorum." dedi.

Demir, 15 Temmuz'da yaşanan menfur darbe girişimine karşın da yaklaşık 5 milyon insanın katıldığı demokrasi mitingiyle birlik ve beraberlik mesajı verildiğini söyledi.

"Darbe girişimine inat üretim ve ihracata devam" sloganıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreninin ardından katılımcılar, ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 14 Ağustos’ta sona erecek festivale 7 ülkeden 170 girişimci katılıyor.





Yorumlar