40 Yaşında Patron Olmanın Sırrını Verdi

İş hayatında çekirdekten yetişip patron olmak kolay değil. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı bunu başarmış bir isim ve yükselişinin sırrını da paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
40 Yaşında Patron Olmanın Sırrını Verdi

Haberler.com/ÖZEL

Genç yaşta iş hayatında başarıyı yakalamak, yükselmek belki bir gün patron olmak her çalışanın gönlünde yatan aslan. Bunu başaranlar iş yaşamında parmakla gösterilir. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da o isimlerden. Çekirdekten yetişip zirveye giden yolda koşar adım ilerleyen Kabadayı muvaffakiyet hikayesini Haberler.com okuyucuları ile paylaştı.

İnanç Kabadayı kimdir?

1974 yılında İstanbul'da doğdum. Orta ve lise eğitimimi Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. Gayrimenkul sektöründeki iş hayatımın yanı dizi girişimciliği ve girişimcileri destekleyen bir cemiyet bulunan İSGİD - İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, yapım piyasasının etken kuruluşları bulunan KONUTDER–Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği ve İNDER-İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

İş hayatına nasıl atıldınız?

Çalışmaya, üniversite yıllarımda başladım. Profesyonel iş hayatımda Saha Mühendisliğinden başlayarak Proje Koordinatörlüğüne kadar ayrıcalıklı ünvanlarda vazife aldım. 2006 yılında da EgeYapı Group'u kurarak taahhüt ve gayrimenkul geliştirme sahalarında etkinlik göstermeye başladık. Bugüne kadar Shangri-La Bosphorus Istanbul, Sheraton Samsun Oteli, Abdi İbrahim Genel Müdürlük Binası, Olive Plaza, İz Tower, Jureyik Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Valide Sultan Rezidans ve Restorasyonu, Orion Park Rezidans ve Konutları, Şifasuyu Konakları, Sev İlkokul Kampüsü, Desen Apartmanı, Ankara Dedeman Hotel Renovasyonu, Demsa Merkez Ofisi, Panorama Villaları, Nurol Villaları, İz Tetra'nın bulunduğu aşırı sayıda muvaffakiyetli projeye imza attık.

Projelerinizindeki başarının sırrı nedir?

Projelerimizi geliştirmeden önce; doğru lokasyonda doğru projenin muvaffakiyet getireceği düşüncesiyle devinim ediyoruz. Bu sebeple gereksinimleri en fazla biçimde belirleyerek ve fizibilite çalışmalarını da bu doğrultuda geliştirerek projelerimizi belirli bir süre diliminde oluşturuyoruz. Bugün, İstanbul Bağcılar'da TEM Otoyolu'na cepheli 3 bin 266 konutlu Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi ödüllü Batışehir'i; yine, İstanbul'un yükselen kıymeti Kartal'da büro bloklarından oluşan İz Park projelerini; bunlara ek şekilde Anadolu Yakası'nın yeni iş ve hayat merkezi Kartal'da yaşama geçirdiğimiz Adalar ve Marmara Denizi manzaralı rezidans, home-office ve mağaza karmasından oluşan Pega Kartal'ın inşasını gerçekleştiriyoruz. 2015 yılı yatırımlarımız içerisinde da; Kağıthane'de takribî 550 milyon TL kazanç değerinde Maslak, Levent, Beşiktaş, Taksim ve Mecidiyeköy bunun şeklinde İstanbul'un ciddi merkezlerine yakınlığı ve E-5, TEM bunun şeklinde esas arterlere basit ulaşım olanağı ile ön plana çıkan alanda geliştireceğimiz proje; konut, ticari üniteler, büro ve sosyal hayat sahalarından oluşacak. Bir başka projemiz bulunan Yedikule'de ise İstanbul'un tarihsel ve turistik yapısından ilham sektör ve kentin dokusuna saygılı bir plan yaparak turizm ve turizmi destekleyecek ünitelere yer vermeyi hedefliyoruz.

İş hayatında yukarı doğru seyreden bir çizginiz var. Bunu nasıl devam ettiriyorsunuz?

Lisans eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladım. Birçok arkadaşımın aksine, eğitim hayatımın başından itibaren iş hayatına adım atmış biriyim. Dolayısıyla daha öğrenciyken başladığım iş hayatımda
Saha Mühendisliği ile başlayarak Proje Koordinatörlüğüne kadar mesleğimin her kademesinde vazife aldım. İnşaat sektöründe işin mutfağından geliyorum diyebilirim. Profesyonel hayatım boyunca edindiğim tecrübelerin, şirketimi kurduktan sonra sahip olduğum en ciddi değerler olduğuna inanıyorum. Yaşadığım her bir deneyim, bugün EgeYapı Group şekilde başarılarımızın temelinde yatan vakalara bakış açılarımızın ögelerini oluştururken, geleceğe dair yaptığımız planlamalar için de birer öngörü kazandırmış durumda.

Peki hayalleriniz. Bu kadar sıkı temponunun içerisinde gerçekleştirebildiniz mi?

Çocukluğumdan bu yana yapım mühendisi olmak en iri hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirdim ve mezun olduktan sonra 20 yıldır iri bir keyifle aşırı sevdiğim mesleğimi icra ediyorum. Üniversite eğitimim olsun, iş hayatım olsun, her vakit daha iyisi için çalıştım. Bugün ise en iri hedefim, gerçekleştirdiğimiz projelerimizde yakaladığımız başarıları ve daha da önemlisi şirketimizin itibarını ve saygınlığını her geçen gün daha ileriye taşımak.

İş hayatınındaki bir liderin olmamaktadır ise olmazı nedir?

Türkiye'nin istikrarlı politik ve ekonomik ortamında girişimciliğin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Girişimcilikten vazgeçmemeli, fakat geçmişe bakıp her yaşadığımızdan dersler çıkarmalıyız. Sektör bazında başkalık yapmadan, toplumsal yarar sağlayabilecek, katma değerde bulunabilecek yada ekonomiye hareketlilik getirebilecek her atılım değerlidir. Girişimciliğin en ciddi unsuru yaptığın işin en iyisini hedeflemek, doğru düşünce ve finans modelini oluşturmak. Bu ögeler birleşince muvaffakiyet kaçınılmaz olur.

Peki biraz yaşama dair konuşsak. Mesela en sevdiğiniz belde hangisi desem?

En sevdiğim belde New York. New York'ta ev sahibi değilim fakat yılda 2-3 defa gidip takribî 20 gün geçiriyorum.

Sizi o şehre bağlayan nedir? Hikayesini paylaşabilir misiniz?

New York'u canlılığı, dünyanın ayrıcalıklı coğrafyalarından gelen insanları, yüksek binaları, müzeleri ve sanat faaliyetleri itibarıyla aşırı seviyorum. Ayrıca belirtmem gerek ki İstanbul'a aşırı benziyor ve iri metropolde doğmuş ve metropolde yaşamanın getirdiği oldukça çok zorluğuna karşın yaşamaktan zevk sektör biri şekilde tercih nedenlerimin başında olduğunu belirtebilirim.

Peki sevdiğiniz kentin en cezbedici tarafları neler?

New York 'un dünyanın sayılı kültürel ve ekonomik merkezi olmasının getirdiği oldukça çok avantajı var. Kültür sanat faaliyetleri açısından aşırı varlıklı bir şehir, dünyaca meşhur oldukça çok şov gösterisi bulunuyor. Manhattan'daki Central Park her metropolde olması gereken bir park ve burada süre geçirmek gerçekten aşırı keyifli. Günlük yaşamımızın içerisinde aşırı ayrıcalıklı milletlerden bireylere ve kültürlere rastlıyorsunuz. Mesleki manada da kendimi geliştirebileceğim aşırı sayıda şehircilik örnekleri ve yüksek katlı yapıları mevcut.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

Haftanın 6 günü çalışıyorum, pazar günlerini ise aileme ayırıyorum. Çalışma programımı üç parçaya bölmüş durumdayım. Mesaimi haftalık programıma oranla ofiste, projelerimizin satış ofislerinde yada şantiyelerde geçiriyorum. Mesleğimiz
gereği firma operasyonun iri bölümü şantiyelerde olmaktadır ve üretim ile alıcı ilişkilerinin nabzı yakalamak en ciddi önceliğimiz.

İş dışında kendinize vakit ayırmazmısınız. hususi zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haftanın dört günü sabah erken saatte spor yapıyorum. İş programım elverdikçe yurtdışı seyahati yapmaya çalışıyorum. Haftada en az 5-6 saat şahsi gelişim, biyografi ve anı kitapları okuyorum. Tiyatro ve sinema da ailece en kullandığımız aktivitemiz.

SİNEMA DÜNYASINDA VİZYONA YENİ GİREN FİLMLERGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar