35 milyona online inovasyon ve girişimcilik eğitimi verecek

İletişim devi Turkcell, Turkcell Dijital Akademi ile web ortamından inovasyon, girişimcilik ve teknoloji eğitimi verecek.

Google Haberlere Abone ol
35 milyona online inovasyon ve girişimcilik eğitimi verecek

İletişim devi Turkcell, Turkcell Dijital Akademi ile web ortamından inovasyon, girişimcilik ve teknoloji eğitimi verecek. 35 milyon aboneye açık olacak eğitimlerde Türkçe videolara yer verilecek.


Şu an www.turkcell.com.tr/akademi’den görüntülenebilen videolara akıllı telefon ve tabletlerden de erişmek mümkün.



Bedelsiz yararlanılabilen Turkcell Dijital Akademi, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katıldığı toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda bilginin serüvenini anlatan Süreyya Ciliv, uygarlığa ilk olarak taş tabletin; ardından kâğıt ve matbaanın yön verdiğini dile getirdi.

Ciliv, matbaanın yerini internetin alması ile her bilginin her an, her yerden elde edilebildiğini vurguladı.

Turkcell’in internet yatırımlarına da değinen Ciliv, şirket olarak hem fiber hem mobil ağa önem verdiklerine; Türkiye’yi 3G ile buluşturduklarına temas etti. Yatırımları dâhilinde ilave olarak Turkcell Akademi’yi devreye aldıklarına işaret eden Ciliv, “İlk etapta akademi Turkcell elemanlarına hitap ediyordu. Sonra bunlara bizim ekosistemimizde bulunan ortaklarımız ve müşteriler eklendi. Nihayetinde 60 bin öğrenciye eğitim verir duruma geldik.” ifadelerini kullandı.

Ciliv, şu aşamada akademiyi dijital hale getirmeye; milyonlara hitap etmeye karar verdiklerini bildirdi.

Online eğitimlerin www.turkcell.com.tr/akademi ‘den görüntülenebildiğini aktaran Ciliv, “Biz bu portalı bireysel ve kurumsal müşterilerimizle buluşmada odak olarak görüyoruz.” dedi.


Turkcell Genel Müdürü, eğitimler dâhilinde 2 bini aşkın Türkçe videoya her yerden her aygıttan erişmenin mümkün olduğunu belirtti.


Turkcell Dijital Akademi’nin profesyoneller ve gençlere önem verdiğini anlatan Süreyya Ciliv, şunları kaydetti:

“Akademide onlara inovasyon ve girişimcilik eğitimi veriyoruz. Tabii kariyer planlama ve finans eğitimi de veriyoruz. Biz, başarı öykülerini önemli görüyoruz. Bu öyküleri profesyonellere, gençlere sunuyoruz. Yine teknolojiyi çekirdekten öğrenmeye meraklılar için de eğitimlerimiz var.


Ayrıca ünlü Khan Academy ile el ele verdik. Bundan böyle www.turkcell.com.tr/akademi ‘ye girdiğinizde Khan Academy ile ilgili bölümü görüp tıkladığınızda matematik, geometri, fen bilimleri ile ilgili bilgiler edinmeniz mümkün.”


Son olarak www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar uygulamasından söz eden Ciliv, “Daha evvel PC olarak anılan masa üstü ürünler vardı. 3 senede akıllı telefon satışı PC satışını 3 e katladı. 2 senede de tablet satışı PC satışını geçti. Yeni bilişim platformu akıllı telefonlar ve tabletler. Bu akıllı telefon ve tabletlerde 3 adet işletim sistemi var. Biz, bunu temel alarak ww.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar’ı devreye aldık. Bununla gençlerin yazılım üretmeyi öğrenmelerini amaçladık.10 bin gencimiz buraya üye oldu. Eğitimlerini tamamlıyorlar. “ açıklamalarında bulundu.

Turkcell Akademi Direktörü Banu İşçi Sezen ise Turkcell Akademi’nin iyi yerlere geleceğini; kullanıcılarının artıracağını ifade etti.

Sezen, www.turkcellakademi.com.tr/akademi sayfasına girerek video ve içerikleri uygulamalı olarak anlattı.



Turkcell Dijital Akademi için MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile el ele veriliyor. İnovasyon ana başlığına MIT tarafından Türkçe içerik üretiliyor.



Akademide ‘Liderlik’, ‘Teknoloji’, ‘İnovasyon ve Girişimcilik’, ‘İş Dünyası’ ile ‘Öğren-Khan Academy’ içerikleri bulunuyor. İçerikler, 35 milyon Turkcell abonesine açık ve bedelsiz. Abonelerin web ortamına üye girişi yapmak için 2222’ye SIFRE yazıp göndermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli.
CİHAN

Yorumlar