35 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, konut desteği ve bu yıl 35 bin öğretmenin atanmasını içeren Torba Kanun teklifinin 7 maddesi Meclis'te kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
35 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, mesken desteği, 47 bin muallim kadrosu ihdası içeren 'Torba Kanun' teklifinin 7 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı halk görevlilerine ilişkin 73 bin ve 77 bin şekilde öngörülen tayin etme sayısı, AK Parti'nin verdiği önergeyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki tekrar yapılanma gerekçesiyle 73 bin 600 ve 77 bin 600 şekilde değiştirildi.

Kabul edilen maddelere nazaran 47 bin muallim kadrosu ihdas edilecek. Bunların 35 bini bu sene atanacak. Bunun birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na ilişkin başka hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320 adedine de bu sene arasında tayin etme yapılacak.

KDV VE ÖTV'DE İSTİSNALAR

Ev sahibi hükümet anlaşmalarıveya Türkiye'nin yan yer aldığı başka anlaşmalar çerçevesinde program, fon, temsilcilik ve hususi ihtisas kuruluşlarının resmi kullanımları için yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları, bunların sosyal ve ekonomik katkı amacıyla bedelsiz şekilde yapacakları mal teslimi ve hizmet ifaları, bedelsiz mal teslimi ve hizmet ifaları ile alakalı mal ve hizmetlerin bunlara teslim ve ifası; ilgili kurum, temsilcilik, program, kaynak ve hususi ihtisas kuruluşlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin devamı ve ya ilgili kurumlara ilişkin uluslararası anlaşmaların yürürlükte yer aldığı zaman arasında katma kıymet vergisinden istisna olacak.

Bu şirketlerin yönetici kadrolarında vazife oluşturan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan mensuplarına Türkiye'de görevde bulundukları zaman arasında yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları da katma kıymet vergisinden müstesna olacak.

Türkiye'deki uluslararası şirketler ve bunların yönetici kadrolarında vazife oluşturan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan mensupları vasıtası ile Türkiye'de görevde bulundukları zaman arasında kendi gereksinimleri için ilk iktisabı, ithali ve ya bunlara teslimi ÖTV'den de istisna olacak.

TRT'NİN AA'DAN ALDIĞI İÇERİKLER İHALE DIŞI OLACAK

Vergi Usul Kanunu'na eklenmiş olan fıkra ile elektronik ortamda tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihsel izleyen 5. günün sonunda oluşmuş sayılacak.

Yoklama faaliyetleri elektronik ortamda da yürütülebilecek ve yoklama fişleri elektronik ortamda da oluşturulabilecek.

TRT'nin her çeşitli program, haber, inşaat ve yayınlarla ilgili şekilde Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi'nden yapacağı mal ve hizmet alımları, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında olacak.

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar