300 kişiye istihdam sağlayan Tezeller Karoseri Otomotiv, üretimi durdurdu

Ürettiği alçak tabanlı, halk tipi yolcu, lüks yolcu ve belediye otobüslerini birçok ülkeye ihraç eden Bursa merkezli Tezeller Karoseri Otomotiv, üretimini durdurdu.

Google Haberlere Abone ol
300 kişiye istihdam sağlayan Tezeller Karoseri Otomotiv, üretimi durdurdu

Ürettiği alçak tabanlı, halk tipi yolcu, lüks yolcu ve belediye otobüslerini birçok ülkeye ihraç eden Bursa merkezli Tezeller Karoseri Otomotiv, üretimini durdurdu. Tezeller, Türkiye’de çift katlı otobüsün mucidi olarak biliniyordu.

    Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet sürdüren 300 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın, yaklaşık 4 ay önce üretimi durdurarak bölgeden ayrıldığı öğrenildi. Tezeller tabelalarının söküldüğü fabrika binası terk edilmiş halde bırakıldı. Fabrikanın önünde, yapımı yarıda bırakılan çok sayıda otobüs iskeleti dikkat çekiyor. Fabrikanın telefonlarına ulaşılamazken, bina önünde icra kağıtları göze çarpıyor.

    Çırak olarak kaportacılık yapan Ahmet Zanat’ın bir arkadaşı ile kurduğu şirket, tek vardiyada yılda 360 otobüs üretme kapasitesine sahipti. Üretilen alçak tabanlı otobüs, halk tipi yolcu otobüs, lüks yolcu otobüsü ve belediye otobüsler, Suudi Arabistan, Romanya, Bulgaristan, Suriye, Cezayir, Ürdün, Sırbistan, Polonya gibi birçok ülkeye ihraç ediliyordu. Türkiye’de çift katlı otobüsün mucidi olarak bilinen Tezeller’in, KKTC için direksiyonu sağda otobüs üretme planı da bulunuyordu.

    Şirketin üretimi durdurmasının sebepleri arasında Azeri bir ortakla yaşanan sorunlar gösteriliyor. Ahmet Zanat’ın oğulları Murat ve Ali Zanat’ın 5 yıl önce ortak oldukları Azeri Azauto ile yaşanan sorunları çözmek için uğraştığı ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar