3. Köprü yarın açılıyor

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 3. Köprü, yarın geniş katılımlı bir törenle hizmete açılıyor

Google Haberlere Abone ol
3. Köprü yarın açılıyor
Asya ile Avrupa'yı İstanbul'dan 3. kez bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılıyor. Dünyanın en geniş köprüsü olarak şimdiden tarihe geçen köprünün İstanbul'un trafik yükünü hafifletmesi bekleniyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü için son rötüşlar yapılıyor. Açılış için İstanbul'un çeşitli noktalarına dev afiş ve ilanlar asıldı. Otoyollar asfaltlandı, tabelalar yerine konuldu. 322 metre yüksekliğindeki köprü kulelerinin ve asma halatların aydınlatma ve ışıklandırma işlemleri de tamamlandı.



İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

İstanbul'un trafiğine nefes aldıracak, 27 aylık rekor sürede tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün dev açılışa hazır olduğu ifade edildi. 59 metrelik genişliği ile 'dünyanın en geniş asma köprüsü' unvanını alacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu bulunacak.



RAYLI SİSTEM DE OLACAK

Toplam bin 408 metre uzunluğu ile 'dünyanın raylı sistemli en uzun açıklığa sahip asma köprüsü' unvanına da sahip olacak. Projede yaklaşık 230 bin metreküp beton, 50 bin ton inşaat demiri, 57 bin ton yapısal çelik ve 28 bin ton çelik kablo kullanıldı. Köprü ve otoyollara yaklaşık 8 milyon metreküp asfalt döküldü.


..

Yorumlar