26. Ekonomik Forum

- Forumda, küresel ekonomideki yeni trendler ele alındı, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve artan jeopolitik gerginlikler üzerinde duruldu

Google Haberlere Abone ol
26. Ekonomik Forum

KRYNICA - ZDROJ (AA) - Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Ekonomik Forum'da, küresel ekonomideki yeni trendler tartışıldı, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve artan jeopolitik gerginlikler üzerinde duruldu.

Polonya'nın Krynica-Zdroj şehrinde düzenlenen Ekonomik Forum, çeşitli oturumlarla ikinci gününde devam ediyor.

Forumun bugünkü ilk oturumunda küresel ekonomideki yeni trendler ele alındı. Panelistler, dünya ekonomisinin bugün büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgularken, söz konusu tehditlerin en büyüğünü Çin ekonomisindeki yavaşlama ve giderek artan jeopolitik gerginlikler olarak sıraladı. 
Söz konusu problemlerin AB için de geçerli olduğuna dikkati çeken panelistler, birlik üyesi ülkelerin yeni fırsatlar için ortak hareket edebilecek reaksiyonlara sahip olması gerektiğine işaret etti.



- "Yenilikçi ekonomi için 3 şart


Yenilikçi ekonominin Orta Avrupa’daki geleceğinin tartışıldığı oturumda panelistler, inovatif ekonominin yolunun, çağın şartlarına uygun sorgulayıcı ve yenilikçi eğitim anlayışı, sağlam ve ulaşılabilir bir finansal sistem ile yenilikçi ve rekabet edebilir mevzuattan geçtiğine vurgu yaptı.

Diğer bir panelde ise dünya sanayisinin “Endüstri 4.0”a geçiş süreci tartışıldı. Söz konusu süreçle tarihte eşi olmayan bir sanayi değişimi yaşanacağını kaydeden panelistler, "Endüstri 4.0" ile sanayide makineleşme sürecinin hızlanacağını belirttiler.


- Forum yarın sona eriyor


Forum kapsamında yarın düzenlenecek oturumlarda, “Avrupa Ekonomisi ne tür bir dayanışmaya ihtiyaç duyuyor?”, “Genç neslin değişen ekonomi özelinde geleceği”, “Yöneticiler daha çok verim alabilmek için patron mu olmalı yoksa diktatör mü?”, “Avrupa’nın enerji noktasındaki geleceği” gibi konular tartışılacak.

Foruma, Avrupa, Asya, ABD ve Ortadoğu ülkelerinden 3 bine yakın davetli katılıyor.

Yorumlar