26. Dünya Posta Kongresi İstanbul'da

Kongreye yönelik düzenlemelere ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
26. Dünya Posta Kongresi İstanbul'da
Türkiye ile Evrensel Posta Birliği (UPU) arasında 26. Dünya Posta Kongresi'ne yönelik düzenlemelere ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan 6739 sayılı Kanuna göre, 12 Kasım 2015'de İsviçre'nin başkenti Bern'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UPU Arasında Yirmi Altıncı Dünya Posta Kongresi'ne Yönelik Düzenlemelere İlişkin Anlaşması"nın onaylanması uygun bulundu.

İlgili kanun, Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştı.

Kongre İstanbul'da yapılacak

2016-2020 yıllarında Dünya Posta Birliği’nin geleceğinin ve posta sektörü amaç ve stratejilerinin belirleneceği 26. Dünya Posta Kongresi, 19 Eylül - 7 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. 2016-2020 yıllarında Evrensel Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığını Türkiye yapacak.

Kongreye 192 üye ülkeden yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılması bekleniyor. Kongre esnasında yapılacak seçimlerde, UPU Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile İdari Konsey ve Posta İşletme Konseyi’nin üyeleri belirlenecek.

İstanbul'da düzenlenecek kongrenin ardından, kurallar gereğince, UPU İdari Konseyi’nin başkanlığı da 4 yıl süresince Türkiye tarafından üstlenilecek.

Yorumlar