25 yılda 10 kat büyüdü, 2 milyar dolarlık ekonomi oluşturdu

Antalya’da 25 yıl önce bir otelin alt katında başlayan ANFAŞ Hotel Equipment 25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı bu sene 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
25 yılda 10 kat büyüdü, 2 milyar dolarlık ekonomi oluşturdu

Antalya’da 25 yıl önce bir otelin alt katında başlayan ANFAŞ Hotel Equipment 25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı bu sene 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. 25 yılda ziyaretçi ve katılımcı sayısında 10 kat büyüyen fuara bu yıl 400 firmanın katılması ve 2 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşması bekleniyor.

    ANFAŞ Hotel Equipmant’ın basın toplantısı Su Otel’de yapıldı. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecekleri fuarın bu yıl 25. yaşını kutlayacaklarını söyledi. Fuarın 25 yılda hem katılımcı hem de ziyaretçi sayısında 10 kat büyüdüğünü anlatan Çalık, “Türk turizmini gelişimine eşlik eden fuar 25 sene önce yeni yapılmakta olan otellerin mal ve hizmet satmaları için 40 firma ile 3 bin 500 metrekare alan üzerinde başladı. 2014 yılında 400 katılımcı firma ve 35 bin metrekare alan üzerinde yapılacak.” dedi. Çalık, fuarın bu yıl 2 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturmasını beklediklerini söyledi.

    ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de bir fuarın devam etmesinin para kazandırmasını, ihracata katkı sağlamasına ve vizyon kazandırmasına bağlı olduğunu ifade ederek, “Fuar katkıları sağlamış ki 25 yıldır devam ediyor.” dedi. Seçer, geçen seneye göre beşte bir oranında büyüttükleri fuara bu yıl görkemli bir açılışı yapacaklarını dile getirdi.

    ANFAŞ Hotel Equipment’a bu yıl 20 ülkenin kültür ve tanıtım ataşeleri davet edildi. Fuara; İran, Irak, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan, Kazakistan, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Yemen, Macaristan, Özbekistan ve Avrupa ülkelerinden katılım olacak. Bu ülkelerden otel profesyonelleri ve büyük gruplar iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

    Toplantıya; Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker,Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Tolga Cömertoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, Otel Teknik Tesis Müdürleri ve Yöneticileri Federasyonu Başkanı Şaban Aydoğmuş, Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği Başkanı Hakan Yeni de katıldı. CİHAN

Yorumlar